Nećemo dozvoliti progone srpskog naroda na KiM

"Sve što Aljbin Kutri radi na Kosovu i Metohiji ima za cilj da eskalira situaciju i izazove nove sukobe, da bi sebe i Albance na tom području predstavio kao žrtve. Zato mi moramo da se borimo da očuvamo mir i stabilnost, da budemo pametni za sebe i svoj interes", rekao je Vladimir Orlić, predsjednik Skupštine Srbije i potpredsjednik SNS-a gostujući u emisiji MAT BN televizije.

Republika Srpska 13.04.2023 | 21:10
Nećemo dozvoliti progone srpskog naroda na KiM

Orlić je naglasio da je upravo to želio da poruči predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora da Srbima sa Kosova i Metohije, kada je rekao da "napadnu li naš narod neće biti 'kreni, stani i skloni se i povuci', te da "svi treba da znaju da on nije ni Milošević, ni Tadić, ni Koštunica".

"Predsjednik Vučić je Srbima sa Kosmeta poručio da je važno da razumijemo svoju poziciju i šta nam je važno, da moramo da budemo maksimalno odgovorni, što podrazumijeva strpljenje i trpeljivost, kako bismo sačuvali mir i stabilnost po skoro svaku cijenu. Predsjednik je poručio da Srbija neće dozvoliti bilo kakve progone i pogrome srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nas cilj je da se borimo za naš narod i nacionalne i državne interese", jasan je Orlić.

Interes i cilj Aljbina Kurtija, s druge strane nije nikakva normalizacija odnosa nego radikalizacija i eskalacija situacije jer on, kaže Orliuć, ruši dijalog i krši sve sporazume.

"Njegov cilj je da Srba na Kosovu i Metohiji ne bude jer bez Srba, za njega problema na Kosmetu nema", smatra Orlić.

To se ne smije dogoditi, naglašava Orlić, dodajući da Srbija, pored svega, sebi ne smije da dozvoli da ne bude za pregovaračkim stolom.

"Moramo da budemo pametni za sebe i u svom interesu, to je poruka predsjednika Vučića", navodi Orlić.

On ističe da je predsjednik Srbije riješen da se bori za srpski narod na Kosmetu koji, kako je rekao, ima povjerenje u svoju državu Srbiju i koji stoji uz ozbiljnu i odgovornu srpsku državnu politiku.

Orlić kaže i da je vidljiva promjena u odnosu Amerike i EU prema pitanju Kosova i Metohije jer se u novom francusko-njemačkom planu, iza kog je stala EU, a podržale ga SAD, za razliku od ranije, sada ne govori o međusobnom priznanju Beograda i Prištine.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Dragan

13.04.2023 19:47

Orli kad kaže to je to?

ODGOVORITE
Name

Joja

13.04.2023 20:06

Bravo ministre , ako zatreba tu smo ...

ODGOVORITE
Name

#

14.04.2023 05:09

Niste u stanju da se riješite našeg Kurtija što nas raseli i otjera u bijeli svijet a trčali bi da pomognete

Name

KiM

13.04.2023 21:06

Je Srbija,ma sta bilo dok i postoji planeta Zemlja.

ODGOVORITE
Name

Zoki

13.04.2023 21:15

Kurti zeli Kosovo , kao RS

ODGOVORITE
Name

BL

13.04.2023 21:21

Nece njih niko otjerat, oni ce sami otici kao i do sad.

ODGOVORITE
Name

Istina

14.04.2023 06:20

O čemu vi pričate,ko god ima priliku da dobro proda on ode,tako je već 40 godina!

ODGOVORITE
Name

Jaaaaa

14.04.2023 09:26

Orliću,ne brani se Srpstvo na Kosovu riječima u narodnoj skupštini nego djelima,šaljite našu vojsku i žandarmeriju dole nek zaštite naš narod od šiptarskih vandalskih pucanja po nedužnim ljudima i djeci,prekinite srbovanje iz Beograda nego konkretno dole stanite uz naš narod,vlast je u vašim rukama,čemu se naoružavate toliko,osposobljavate policiju i vojsku ako neće biti u zaštiti granice i našeg naroda koji živi na tlu Republike Srbije,Kosovo je Srbija!

ODGOVORITE
Name

Brcak

14.04.2023 11:33

Hoces li i ti ici dole sa vojskom?

Name

Kosovo Republika

14.04.2023 23:05

Ima da zivite na Kosovu onako kako mi kazemo zelimo i pod nasim zakonima. Kao mi u jugoslaviji kad ste maltletirali nas tukli svako malo

ODGOVORITE
Name

U bre covece

15.04.2023 05:39

Zar je moguce da ista prica ide i dalje.Vise od deset godina se ponavlja a rezultat razara oci,usi,srce,dusu,karakter i sve ostalo. Kao skolska pesmica naucena napamet.

ODGOVORITE