Ева Каили и даље у затвору, адвокати разочарани

Грчка еуропарламентарка Ева Каили, која се нашла у средишту корупционог скандала, који је захватио Европски парламент, и даље се налази у затвору након што ју је белгијска полиција ухапсила крајем 2022. године.

Свијет 12.04.2023 | 10:16
Ева Каили и даље у затвору, адвокати разочарани

У истражном затвору Харен, недалеко од Брисела, Каили борави од 9. децембра, а њен адвокат Свен Марy изјавио је како белгијске власти немају више аргумената на основу којих би Каили могли и даље држати у затвору.

"Крајње је вријеме да Каили буде пуштена на слободу и да се поштује њена претпоставка невиности. Нема више разлога да се држи у затвору", рекао је Марy за Еуронеwс.

Такође он је нагласио како може претпоставити зашто се Каили и даље налази у затвору.

"Белгијске власти је држе иза решетака као трофеј", поручио је адвокат.

Тим адвоката који брани Каили пожалио се још почетком 2023. године на третман који бивша потпредсједница Европског парламента има у затвору.

(Клиx)  Фото:АП

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав

12.04.2023 10:24

Пустите је, стаце вам? Она је проваљена јер је крала, а колико је јос таквих у парламенту, сто јос нису проваљени? Кад мало боље размислим, колико ти парламентарци накраду пара, кад долазе нпр на Балкан да попују?Одаберу једну страну, јер их она добро плати, па фурају њен интерес.А само се гурају ко це на Балкан, оцито да им се исплати.Па сви ти изасланици за Балкан, скоро свака ЕУ дрзава их има, додју загаде околину, па оду, па их ето опет.Пара је у питању, све док се ми свадјамо измедју себе, они зарадјују на насим свадјама.Ова лепа је сад у затвору, бас стета, сто само она?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

12.04.2023 11:35

Чуј нема аргумената, а нашли паре код ње. Биће ослобођена, читав свијет је корумпиран, један газда вуче све конце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЛИ

12.04.2023 12:44

Пошаљите те полицајце овамо да хапсе

Name

Бриселску поган

12.04.2023 16:54

Нико нотмалан ни оцима не мозе гледати. Фуј

ОДГОВОРИТЕ