Eva Kaili i dalje u zatvoru, advokati razočarani

Grčka europarlamentarka Eva Kaili, koja se našla u središtu korupcionog skandala, koji je zahvatio Evropski parlament, i dalje se nalazi u zatvoru nakon što ju je belgijska policija uhapsila krajem 2022. godine.

Svijet 12.04.2023 | 10:16
Eva Kaili i dalje u zatvoru, advokati razočarani

U istražnom zatvoru Haren, nedaleko od Brisela, Kaili boravi od 9. decembra, a njen advokat Sven Mary izjavio je kako belgijske vlasti nemaju više argumenata na osnovu kojih bi Kaili mogli i dalje držati u zatvoru.

"Krajnje je vrijeme da Kaili bude puštena na slobodu i da se poštuje njena pretpostavka nevinosti. Nema više razloga da se drži u zatvoru", rekao je Mary za Euronews.

Takođe on je naglasio kako može pretpostaviti zašto se Kaili i dalje nalazi u zatvoru.

"Belgijske vlasti je drže iza rešetaka kao trofej", poručio je advokat.

Tim advokata koji brani Kaili požalio se još početkom 2023. godine na tretman koji bivša potpredsjednica Evropskog parlamenta ima u zatvoru.

(Klix)  Foto:AP

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Miroslav

12.04.2023 10:24

Pustite je, stace vam? Ona je provaljena jer je krala, a koliko je jos takvih u parlamentu, sto jos nisu provaljeni? Kad malo bolje razmislim, koliko ti parlamentarci nakradu para, kad dolaze npr na Balkan da popuju?Odaberu jednu stranu, jer ih ona dobro plati, pa furaju njen interes.A samo se guraju ko ce na Balkan, ocito da im se isplati.Pa svi ti izaslanici za Balkan, skoro svaka EU drzava ih ima, dodju zagade okolinu, pa odu, pa ih eto opet.Para je u pitanju, sve dok se mi svadjamo izmedju sebe, oni zaradjuju na nasim svadjama.Ova lepa je sad u zatvoru, bas steta, sto samo ona?

ODGOVORITE
Name

Неко

12.04.2023 11:35

Чуј нема аргумената, а нашли паре код ње. Биће ослобођена, читав свијет је корумпиран, један газда вуче све конце.

ODGOVORITE
Name

OLI

12.04.2023 12:44

Pošaljite te policajce ovamo da hapse

Name

Briselsku pogan

12.04.2023 16:54

Niko notmalan ni ocima ne moze gledati. Fuj

ODGOVORITE