Велика акција СИПЕ: Претреси у више градова БиХ

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту су данас, у склопу оперативне акције „Студенац“, на подручју Зенице, Витеза, Љубушког, Чапљине, Посушја, Цазина, Бања Луке и Бијељине започели претресе стамбених објеката и покретних ствари на више локација.

Босна и Херцеговина 12.04.2023 | 10:04
Велика акција СИПЕ: Претреси у више градова БиХ

Саопштено је ово из СИПЕ, додајући да се наведене активности проводе због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“, „Кривотворење знакова за обиљежавање робе, мјера и утега“, „Недозвољен промет акцизних производа“, Недопуштено складиштење робе“ и „Кријумчарење“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Претреси се врши по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и полицијским службеницима Федералне управе полиције, министарствима унутрашњих послова Републике Српске, Кантона Сарајево, Зеничко - добојског кантона, Средњобосанског кантона, Херцеговачко - неретванског кантона и Западнохерцеговачког кантона.

Од раних јутарњих сати, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), заједно са службеницима Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, спроводе претресе и привођења осумњичених особа на укупно 13 локација.

"Активности се односе на истрагу у предмету за организовани криминал, повезан са неовлаштеним прометом акцизних производа, недозвољеним складиштењем робе и другим повезаним кривичним дјелима. Током истраге прикупљени су докази да су осумњичени вршили недозвољен промет и пласман на илегалном тржишту великих количина цигарета, дувана и других акцизних производа", навели су из Тужилаштва БиХ.

Подсјетимо, широм БиХ су припадници СИПА јутрос почели акцију "Студенац". 

(БН)   Фото: СИПА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Маку

12.04.2023 08:17

А ста је са службеницом Јеленом Мајсторовиц? Да ли она учествује у акцији? Она се од 2014. године хвали како је у добрим односима са директором Дзакулом, како је директор примио у УИО, помогао јој да напредује астрономском брзином од запосленика до шефа, запослио јој мужа у Идеу, кћерку у УИО, како је по куповала станове, апартмане, аута.... И казе ниста то не би било могуће да није било лафа директора УИО који јој је баш помагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2023 11:25

Чуј Ђакула ти лаф.!? Битанга, није никад видио оне ствари (осим код жене) и онда га Јеца окупала. А доносила је њему Јеца и кеш, омрсио се кепец свакако.

Name

Коментар

12.04.2023 08:27

Ето видите да тузитељство ради! Замолио бих само да ухапсите Радета са пијаце сто продаје цигаре на комад, хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

12.04.2023 09:51

ДОДЈИТЕ КОД НАС ИМА СВЕГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.04.2023 10:28

Сто их узнемиравају, па они су наса елита, наси успесни бизнисмени? Ако мало и украду, то је само за бели хлеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокос

12.04.2023 13:30

Претресите мало и факултете који издају дипломе без да такозвани студенти присуствују настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Ааааа

12.04.2023 14:30

Ааа регија Бирач опет мирно спава... Баш су моћни.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

12.04.2023 17:15

За организовани криминал сте требали претрести зграду Владе РС

ОДГОВОРИТЕ