Velika akcija SIPE: Pretresi u više gradova BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije „Studenac“, na području Zenice, Viteza, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Cazina, Banja Luke i Bijeljine započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Bosna i Hercegovina 12.04.2023 | 10:04
Velika akcija SIPE: Pretresi u više gradova BiH

Saopšteno je ovo iz SIPE, dodajući da se navedene aktivnosti provode zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega“, „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, Nedopušteno skladištenje robe“ i „Krijumčarenje“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrši po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima Federalne uprave policije, ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Kantona Sarajevo, Zeničko - dobojskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Hercegovačko - neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona.

Od ranih jutarnjih sati, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, sprovode pretrese i privođenja osumnjičenih osoba na ukupno 13 lokacija.

"Aktivnosti se odnose na istragu u predmetu za organizovani kriminal, povezan sa neovlaštenim prometom akciznih proizvoda, nedozvoljenim skladištenjem robe i drugim povezanim krivičnim djelima. Tokom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili nedozvoljen promet i plasman na ilegalnom tržištu velikih količina cigareta, duvana i drugih akciznih proizvoda", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, širom BiH su pripadnici SIPA jutros počeli akciju "Studenac". 

(BN)   Foto: SIPA

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Maku

12.04.2023 08:17

A sta je sa službenicom Jelenom Majstorovic? Da li ona učestvuje u akciji? Ona se od 2014. godine hvali kako je u dobrim odnosima sa direktorom Dzakulom, kako je direktor primio u UIO, pomogao joj da napreduje astronomskom brzinom od zaposlenika do šefa, zaposlio joj muža u Ideu, kćerku u UIO, kako je po kupovala stanove, apartmane, auta.... I kaze nista to ne bi bilo moguće da nije bilo lafa direktora UIO koji joj je baš pomagao.

ODGOVORITE
Name

Re

12.04.2023 11:25

Čuj Đakula ti laf.!? Bitanga, nije nikad vidio one stvari (osim kod žene) i onda ga Jeca okupala. A donosila je njemu Jeca i keš, omrsio se kepec svakako.

Name

Komentar

12.04.2023 08:27

Eto vidite da tuziteljstvo radi! Zamolio bih samo da uhapsite Radeta sa pijace sto prodaje cigare na komad, hvala!

ODGOVORITE
Name

SOKOLAC

12.04.2023 09:51

DODJITE KOD NAS IMA SVEGA

ODGOVORITE
Name

Miroslav

12.04.2023 10:28

Sto ih uznemiravaju, pa oni su nasa elita, nasi uspesni biznismeni? Ako malo i ukradu, to je samo za beli hleb.

ODGOVORITE
Name

Kokos

12.04.2023 13:30

Pretresite malo i fakultete koji izdaju diplome bez da takozvani studenti prisustvuju nastavi.

ODGOVORITE
Name

@Aaaaa

12.04.2023 14:30

Aaa regija Birač opet mirno spava... Baš su moćni.....

ODGOVORITE
Name

#

12.04.2023 17:15

Za organizovani kriminal ste trebali pretresti zgradu Vlade RS

ODGOVORITE