Додик понавља: Има довољно новца, добро стојимо

"Република Српска добро стоји финансијски, исплаћујемо све обавезе, исплаћене су пензије, има довољно новца на рачуну и неће бити проблема", изјавио је предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Република Српска 11.04.2023 | 14:22
Додик понавља: Има довољно новца, добро стојимо

Како је казао, опозиција је измислила лаж и шпекулацију о томе.

"Буџет иде својим динамиком, увезени проблеме рјешавамо, данас је Република Српске стабилнија него ФБиХ. Република Српске живи свој живот како је устав предвидио самостално у оквиру БиХ. Српска одбацује мијешање са стране и нисмо несретни што нас неки заобилазе да не праве брљотине", изјавио је.

Према његовим ријечима, Република Српска има највећи број запослених, сервисира све своје обавезе, добит је три милијарде, просјечне плате повећане, крећемо се у складу, најнижи степен задужености, укупан дуг око 41 посто, и имамо најмањи јавни дуг, поновио је да Република Српска није презадужена, слободан рејтинг.

"Република Српске има пријатеље у свијету који ће јој помоћи, Русија, Украјина, Кина, Америка два блока, то се дешава пред нашим очима од нас се тражи да се сврставамо. Република Српске није дозволила да се доноси одлука о признању Косова, нити увођењу санкција према Русији, али било је неодговорних амбасадора као Свен Алкалај који је говорио да БиХ то подржава што није тачно", истакао је Додик и додао:

"Неки овдје позивају Бореља, јесмо ли или нисмо, немам намјеру да полемишем. Има опозициона структура која сама себи намеће све то, и не желимо да се бавимо свим тим, али то је због пропасти њихове па да се ми бавимо њиховим лажима, то нећемо. Никад нису причали о самосталности јер никад нису били у НСРС кад се о томе причало."

Додик је изјавио и да БиХ не иде ка НАТО путу, те да ће донијети одлуку да се прекину вјежбе док траје у Украјини.

"Пренатални тестови су била данашња тема и са предсједником Републике Српске и са директорима болница, све је завршено и у УКЦ су припремили програм за имплементацију пренаталних тестова", изјавила је српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић на конференцији за новинаре.

То ће бити, како је казала, доступно свим женама без обзира на године, те да ће УКЦ радити на узорковању, и са 01.07. почеће са радом тај систем.

Цвијановић каже да институције на нивоу БиХ и формирање власти су политичке праксе, намјера је, како каже, да спријечимо слободне стријелце да доносе неке штетне одлуке.

"Још нема деблокирања пројеката на нивоу БиХ, а што се тиче спољне политике није се одступило од накарадних пракси. Спољна политика подразумијева вето, а ја ћу то користити кад год дођем у ту ситуацију. Покушала сам да направим договор у предсједништву али не даје резултате и идемо у другу ситуацију и шаљем поруку да ћемо морати окренути лист. Тражим да се сви понашају у складу са уставом и тражим да се поштују уставне надлежности", истакла је Цвијановићева.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

БЛ

11.04.2023 12:44

И пијанац се цува за бандеру и казе нисам пијан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

11.04.2023 13:25

Најбоље борацке популације знају колико има пара, борци копају по контејнерима од глади, РВИ, породице погинули бораца, ок , ако има дај нам пензије и примања достојанствена , ми смо створили РС, а гладујемо

Name

Ре

11.04.2023 14:24

Свако мало измисли нову лаз да се стара заборави. Манипулсе народом

Name

XXЛ

11.04.2023 12:44

Хајде Миле, нека један мјесец РС продје без кредита и задужења, а да све буде подмирено што се тиче буџетски корисника, све и једну ћемо ти лаж до сада опростити. Кога ти висе лажеш, али доцице све на ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

11.04.2023 13:27

Битно је да се мање задужи на мјесечном или годишњем нивоу него што се узме нових кредита (што је случај у РС) и уз привредни раст који је евидентан у РС биће све боље, што мислим да свако од нас и осјети. А да не знам каква нова власт дође кредити ће се узимати, као и у свакој другој држави у свијету ако ни због чега другог онда због неусклађених прилива и одлива из будзета на дневном ниво

Name

Ре Мирослав

11.04.2023 17:44

Е који си ти дебил и бот мајко моја, јеси ли ти свестан ста си написао. Е мајко моја док је таквих будала нема нама напретка.

Name

Тито

12.04.2023 06:18

Овај Мирослав једини нормалан коментар дао а ви га прогласисте будалом!?? Лако је бн1 да заведе неписмену и несколовану багру

Name

11903

11.04.2023 12:45

Тражи и народ појаŝњење о оном неки дан у Дервенти од стране Хрватског врха, па на ту тему се са врха јоŝ нема ŝта да каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

11.04.2023 14:39

СВЕ ДОБРО ОБЈАСНИСЕ ДИДИК И ЗЕКЈКА,САМО НЕ РЕКОСЕ ДА СУ ДОЛАСКОМ НА ВЛАСТ ПРОДАЛИ ТЕЛЕКОМ И УБАЦИЛИ У БYДXЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,КАД КАXУ КАКО ЈЕ ВЛАСТ ПДП ПРИДАЛА БАМНКЕ ЗА МАРКУ,А СТА БИ СА БИБАР БАНКОМ,БАНКИМ СРПСКЕ И ПАВЛОВИЦ БАНКОМ.НЕСТАСЕ КО У ОЛУЈИ.ДТА ЈЕ СА ФАРМАЛЕНДОМ,ТБИРНИЦОМ АЛАТА ТРЕБИЊЕ,ЗИТОПРОМЕТОМ БИЈЕЉИНА,НОВЦЕМ КОЈИ СУ ЛИТВАНЦИ ИЗБУКЛИ ИЗ АЛУМИНЕ,СУМСКИМ ГАЗДИНСТБИА КОЈИ ГРЦАЈУ У ГУБИЦИМА,СВЕ ВЛАСТ СУ САМО ГКЕДАКЕ СЕБЕ,НАРИД ИМ СЛУЗИ ЗА БОГАЦЕЊЕ.ЈЕСУ ПОВЕЦАНЕ ОЕНЗИЈЕ И ПЛАТЕ,АЛИ ЗИВОТ ПОКАXУЈЕ ДА СЕ ПРЕ 10 ХОДИНА СА МАЊИМ ПРИМАЊИМА ЗИВЈЕЛО МНОГО БОЉЕ.НАЈНОВИЈЕ ПОВЕЦАЊЕ ОЕНЗИЈЕ ОД 13 ПИСТО,ТЕ ИСТЕ СЕДМИЦЕ ЈЕ ПОЈЕЛО ПИСКУПЉЕЊЕ СТРУЈЕ И КОМУНАЛИЈА,А ХРАНУ ДА НЕ СПИМИЊЕМО.АКО СУ ДОДИК И ЗЕЉКА БАС ТОЛИКО ИСКРЕНИ ПО ПИТАЊУ НОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ,ЗАСТО НЕ СМАЊЕ БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ И ПЛАТЕ У ЗАЈЕДНИЦКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА.КОЛИКО СЕ НОВЦА ИЗДВАЈА ЗА ЗАЈЕДНИЦКЕ ОРГАНЕ,СТАНДАРД У ЕНТИТЕТИМА БИ БИО ДУПЛО ВЕЦИ.КАО ДТО ЈЕ ДАНАС РЕКАО ДА ПОВЛАЦИ ЉУДЕ ИЗ КОМИСИЈА ЗА НАТО,ТАКО ЈЕ МОГАО ДОНИЈЕТИ ОДЛУКУ ДА СЕ СМАЊИ ПЛАТА СЛУЗБЕНИЦИМА НА НИВОУ БИХ.ДА ЛИ ЈЕ ОН СИГУРАН ДА СПИРИЦ И РАФМАНОВИГ ГОДИНАМА У САРАЈЕВУ ЗАИСТА ЗАРАДЈУЈУ ТЕ ПЛАТЕ ОД НЕКОЛИКО ХИЉАДА МАРАКА МЈЕСЕЦНО.ЗАТО И НЕЦЕ ДА ПОВУКУ ПРЕСТАВНИКЕ ОТУД.ЈАДАН ЈЕ НАРИД САМО КОЈИ ТО СВЕ ПЛАЦА.ПОДИГНЕТЕ ЦИЈЕНЕ И ЕТО ПРИЛИВА У ОДВ,КРЕДИТ,И СВЕ ФУНКЦИОНИСЕ.КАД ОСЈЕТИМО ДА ВИ ИМАТЕ ПЛАН СТЕДЊЕ,ОНДА ЦЕМО ВАМ ВЈЕРОВАТИ.

Name

Ре Статистицар

11.04.2023 22:20

Браво за коментар!!!

Name

Борац

11.04.2023 12:52

Ма кога висе лазес, сваки мјесец нас задузујете. Јест твој будзет стабилан од 56 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

11.04.2023 12:52

Кад се њих двоје заједно појаве и изјаве исто мисле да је "аргумент" јачи, да ћемо прије повјеровати у лаж ако лажу обоје заједно, а не само једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

11.04.2023 12:54

Највеци број запослених а најмањи број СТАНОВНИКА........ ЛОГИЧНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

11.04.2023 12:55

Јел то Клену за кога сви у Бања Луци знају да је само кумов параван?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2023 13:04

Дигни плате и пензије како треба да се мање пате са животом у твом режиму, а не да даш све себи и својим лоповима у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АД

11.04.2023 13:06

Несто мало висе вјерујем оном Самиру Бакицу, него овима... Не знам засто ????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

атилла

11.04.2023 13:08

Цуј од њих се трази да се сврставају е јаке силе и глупости као ви вазан неки фактор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није тацно

11.04.2023 13:11

Све и да не долази овај дуг на наплату, лако је реци да испуњавају све финансијске обавезе кад је нпр. куповна моц пензије никаква. Мало је подигли у претходном периоду али је инфлација све појела. И прије инфлације те пензије су биле никакве. Могу се тако сервисирати обавезе, дати пензионерима неки новац од кога не могу да зиве, дати запосленима у просвјети мале плате и дрзати их годинама на ниском нивоу (уз све порасте) и као све је у реду. Није у реду, васе финансијске обавезе према градјанима би требало да су неколико пута веце, али за то немате средства да исплатите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.04.2023 13:43

Мени није јасно коме ти то говориш односно ко ти верује. Можда те твоје пудлице и ухљеби.

Name

БОГАТИ

11.04.2023 14:01

Вас двоје сте богати и багра око вас. СКЛАЊАЈТЕ СЕ СРАМОТО ВИШЕ СА ОЧИЈУ ОВОГ НАРОДА. МРШ У СВОЈУ ДОМОВИНУ ХРВАТСКУ.

Name

А

11.04.2023 13:26

Колико лажи у само једној изјави , просто да не повјерујеш . Лаже самог себе , лаже све грађане у БиХ , лаже Русију , лаже Европу , лаже читав остали свијет . Можда да се неко и нађе да ти повјерује , али то је занемарљиво мали број . Али да је само лаж у питању , ту је и болест , она психичка , за шта имаш и доказ , али и она болест за отимањем од народа , те када се то све споји , нормално да не знаш куда гониш и да не знаш да ли си дошао , или си пошао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2023 17:15

Њему не вјерује ни онај мали студент, из Приједора ,сто му је неки дан уручио цланску карту снсд .Мали само глумио ,јер конта да це прије заврсити факс ако буде снимљен близу Лакија ,а велики гуру га загрлио .113% тацно !

Name

Ја

11.04.2023 13:27

Кад све ово пукне, а брзо ће, само им не дати да побјегну ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацов из рова

11.04.2023 13:27

Добро стоји твоја обитељ,покрали сте милијарде и нормално имате превисе.УХАПСИМО БУРЛУ ВАТИКАНСКО УСТАСКОГ СЛУГУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

11.04.2023 13:27

Чим се оволико труди да понавља исто значи да лаже невиђено. И Зора је навела да паре нису доступне а да их као има на рачуну! Хахаахааа... Имам и ја само су у банци и нису на мом рачуну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Печеница

11.04.2023 13:45

Има и биће сваком борцу по главуша и пензионерима крилца за васкрс

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.04.2023 13:48

НИЈЕ ВАС СРАМОТА И ЛАГАТИ НАРОДУ. ДАВНО ЈЕ ИНФЛАЦИЈА ПОЈЕЛА, ТЕ МРВИЦЕ, КОЈЕ БАЦАТЕ. ВИ ИМАТЕ ПРЕВИШЕ. СТРУЧЊАЦИ ЋУТЕ, А ВИ ДИКТАТОРИ У РС ПРИЧАТЕ И ЛАЖУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

11.04.2023 13:58

Идиоте задужио си нашу дјецу и унучад све си ставио својима и ми добро стојимо држимо се за Титине криве бандере и молимо оће ли доћи струја а ти се шећеш Хеликоптером и спрдаш се овој бједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Желимир

11.04.2023 14:01

Миле отворио сеф какав домацин. Миле привтник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

11.04.2023 14:12

Види се милораде кад лазес мислис даси смастио отидји у словенију милораде и погледај гдје је омладина и твоје стабилности.Твојих комсија дјеца робују словенцима.ХВАЛА ТЕБИ ВИСКОВИЦУ ЗЕЉКИ ЗА ТОЛИКЕ ХИЉАДЕ ПРЕДАНИХ НА РОБОВАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милановић

11.04.2023 14:13

Милановић је подијелио одликовања овим бојовницима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

11.04.2023 14:17

Поздрављам све малоумнике који су изабрали ово благостање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристан

11.04.2023 14:18

Износ најнижих пензија ФБиХ 517 КМ РС 275 КМ Толико о просперитетној РС. Јесте, али за Додика и његове тајкуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

1977

11.04.2023 14:29

Е мој Миле ,Миланче моје мало имаш ли ти огледало да се погледаш ? Убрзо ћеш да пјеваш Идеееееееееееееее Милеееееееееееееееее ( само што ти нећеш пругом ) него комби марицом уз пратњу ротација. Штета шта се деси са онаквом људином. ГРОХНО СИ И ИЗОПАЧИО се право. Прими један искрен савјет за ћорку ( ЧУВАЈ ГЛАВУ ,С ГУЗИ . . ШТА БУДЕ )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

11.04.2023 14:38

лаже бараба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазљива сподобо

11.04.2023 14:57

Нисмо се сви накрали као ти и твоји сљедбеници, све је прескупо, плате и пензије никакве, перспективе нема, не лази висе, ни ти , ни та поред тебе, не моземо вас ни гледати , ни слусати висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

11.04.2023 15:04

Сигурно балвене један Сигурно да ти добро стојис да ли се питас како обицан народ стоји Али тај народ који се сада пати И мисли како да презиви И даље гласа за тебе топузцино према томе тај народ И не заслузује боље од овог сто има данас Истрците опет народе па масите заставицама кад овај билмез изадје пред вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

11.04.2023 15:11

Имаш ти а ми богами радници у реалном сектору немамо ни минималац душмани од приватника не дају а по закону би требали пошто је лажни предсједник лажни су и уговори и нигдје се закон не поштује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Три ме плате са буџета зову

11.04.2023 15:15

Ови све што кажу, схватите то супротно и имаћете истину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

11.04.2023 15:41

Ти цес донијети одлуку да обуставе вежбе НАТО,па има још два народа у БиХ,ваљда се и они нешто питају.Србија одржава вежбе са НАТО снагама ових дана,а ти као неки шериф Ти ћеш доци главе овом напаценом Народу у РСој,а са друге стране и треба,гласали су за тебе,само седлај, туци и јави овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

11.04.2023 15:52

Ако је РСа Држава самостална у БиХ,како ти кажеш,чији Пасош имаш у џепу сем Србијанског,чији грб имаш на возачког и личној карти,о чему ти причаш јасније,Косово је Држава у оквиру границама Србије,има свој Пасош и све остале документе са својим грбом хтјели то ми или не,ал такође Које РСа има толике пријатеље у свијету,сем Мађарске,Русије и Кине,а то је само из личног интереса тих земаља зато што нас пашу као зелену траву Руси рафинерију,Кинези све што стигну,Мађари енергетику,док сви се помире и узму што им одговара,народу остаје дуг и јарам на леђима.Најгоре кад човијек у страху лаже сам себе и уверава да је то тачно,а то је далеко од стварности и истине Да сам на твом мјесту,размислио бих добро о себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

11.04.2023 16:14

Битно да смо бољи од федерације код њих пензију скоро 600км а код нас 300км Ал бољи смо дио Бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

11.04.2023 16:26

РС је тренутно, засада финансијски стабилна, јер се огроман новац од пореза, акциза на гориво и пдв-а слива у државну касу и служи за крпљење рупа у државном буђету, а новац од нових кредита, које влада сваки мјесец изнова подиже уз позамашну каматну стопу, од пет посто, па и више, служи за исплату плата, пензија и свих осталих принадлежности. Знаћи држава годинама живи на кредит, и то ствара привид финансијске стабилности, а дуг државе се драстићно увечава, и први пута када због презадужености влада небуде могла да добије оћекивану мјесећну траншу кредита, доћи че до финансијскога колапса, и тоталнога банкрота државе, која ће се урушити изнутра као кула од карата!! Само је питање времена када ће се ово догодити!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2023 02:52

Не мозе доци до колапса дрзаве јер ентитет није дрзава. То ти је исто да казес да це због колапса неке МЗ у Модрици доци до колапса Ентитета. Та прица о "дрзави" и дрзи Додика на власти годинама због свих оних сто сврсавају на изјаве "отцјепицемо се". Ево и ја цу мало да блејим, беееееее

Name

Удофофо

11.04.2023 16:46

Нема даље, ви Срби сте стварно луд народ ста сте себи дозволили. Престао сам цитати код онога да сте стабилнији од Федерације.... Стварно нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаравко

11.04.2023 17:21

Нисмо ми будале да не знамо колике су у Федерацији пензије, плате борацка примања. Будзет стабилан а сваких петнаест дана дизес милионе кредита. Фуј лазове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2023 22:26

У ФБиХ су и веце плате медицинара.

Name

Милан

11.04.2023 17:28

Овај лакташки месар лаже од кад је проговорио , опљачка привреду сад почео сиромашне општине народ гласа за паре и тако годинама пропадамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2023 18:29

Немој да те чује онај Муљан, лелемудан...

Name

Ре ре

11.04.2023 18:50

Мислис оно магаре лазљиво? Хахаха

Name

Сале

11.04.2023 18:21

Немамо ми висе ни за килле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.04.2023 19:03

ИЗГЛЕДА ДА ФЕДЕРАЦИЈА ТРЕБА БИЈЕЖАТИ ИЗ Б И Х , ЗБОГ РС. ЊИМА СЕ НЕ ИСПЛАТИ БИТИ У ЗАЈЕДНИШТВУ. РС ДУПЛИ ЗАДУЖЕНИЈА ОД ФЕДЕРАЦИЈЕ. ФЕДЕРАЦИЈА НИЈЕ ПРОДАЛА ТЕЛЕКОМ. А БАШ ЈЕ ТАДА КУПИО ВЕЋУНУ ЧЛАНОВА У СНСД. МИЛИЈАРДУ И 2ОО МИЛИОНА ОНДА ПРОДАТ. НЕКА ПРОВИЈЕРЕ АНАЛИТИЧАРИ. ЗАТИМ НАРОД НИЈЕ У РС, ЈЕР .ЧЕЉАД ОГРОМНА ЈЕ У ТРПЕЗАРИЈИ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ. Е МОЈ ДОДИКУ, СВЕ ТИ УОРОПАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.04.2023 19:24

Као да њега занима како народ живи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћорак

11.04.2023 23:48

Паре нису ПРОБЛЕМ пара НЕМА. Неби рекли и да добро стојимо , па ти Додик Нон стоп тапћеш у мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

12.04.2023 04:51

Ста каже Радован, хоће ли Кинези узети обвезнице РС? Траже ли папир за тоалет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

12.04.2023 08:27

Пао са крушке па не зна шта прича

ОДГОВОРИТЕ