Dodik ponavlja: Ima dovoljno novca, dobro stojimo

"Republika Srpska dobro stoji finansijski, isplaćujemo sve obaveze, isplaćene su penzije, ima dovoljno novca na računu i neće biti problema", izjavio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Republika Srpska 11.04.2023 | 14:22
Dodik ponavlja: Ima dovoljno novca, dobro stojimo

Kako je kazao, opozicija je izmislila laž i špekulaciju o tome.

"Budžet ide svojim dinamikom, uvezeni probleme rješavamo, danas je Republika Srpske stabilnija nego FBiH. Republika Srpske živi svoj život kako je ustav predvidio samostalno u okviru BiH. Srpska odbacuje miješanje sa strane i nismo nesretni što nas neki zaobilaze da ne prave brljotine", izjavio je.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih, servisira sve svoje obaveze, dobit je tri milijarde, prosječne plate povećane, krećemo se u skladu, najniži stepen zaduženosti, ukupan dug oko 41 posto, i imamo najmanji javni dug, ponovio je da Republika Srpska nije prezadužena, slobodan rejting.

"Republika Srpske ima prijatelje u svijetu koji će joj pomoći, Rusija, Ukrajina, Kina, Amerika dva bloka, to se dešava pred našim očima od nas se traži da se svrstavamo. Republika Srpske nije dozvolila da se donosi odluka o priznanju Kosova, niti uvođenju sankcija prema Rusiji, ali bilo je neodgovornih ambasadora kao Sven Alkalaj koji je govorio da BiH to podržava što nije tačno", istakao je Dodik i dodao:

"Neki ovdje pozivaju Borelja, jesmo li ili nismo, nemam namjeru da polemišem. Ima opoziciona struktura koja sama sebi nameće sve to, i ne želimo da se bavimo svim tim, ali to je zbog propasti njihove pa da se mi bavimo njihovim lažima, to nećemo. Nikad nisu pričali o samostalnosti jer nikad nisu bili u NSRS kad se o tome pričalo."

Dodik je izjavio i da BiH ne ide ka NATO putu, te da će donijeti odluku da se prekinu vježbe dok traje u Ukrajini.

"Prenatalni testovi su bila današnja tema i sa predsjednikom Republike Srpske i sa direktorima bolnica, sve je završeno i u UKC su pripremili program za implementaciju prenatalnih testova", izjavila je srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović na konferenciji za novinare.

To će biti, kako je kazala, dostupno svim ženama bez obzira na godine, te da će UKC raditi na uzorkovanju, i sa 01.07. počeće sa radom taj sistem.

Cvijanović kaže da institucije na nivou BiH i formiranje vlasti su političke prakse, namjera je, kako kaže, da spriječimo slobodne strijelce da donose neke štetne odluke.

"Još nema deblokiranja projekata na nivou BiH, a što se tiče spoljne politike nije se odstupilo od nakaradnih praksi. Spoljna politika podrazumijeva veto, a ja ću to koristiti kad god dođem u tu situaciju. Pokušala sam da napravim dogovor u predsjedništvu ali ne daje rezultate i idemo u drugu situaciju i šaljem poruku da ćemo morati okrenuti list. Tražim da se svi ponašaju u skladu sa ustavom i tražim da se poštuju ustavne nadležnosti", istakla je Cvijanovićeva.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

BL

11.04.2023 12:44

I pijanac se cuva za banderu i kaze nisam pijan.

ODGOVORITE
Name

Darko

11.04.2023 13:25

Najbolje boracke populacije znaju koliko ima para, borci kopaju po kontejnerima od gladi, RVI, porodice poginuli boraca, ok , ako ima daj nam penzije i primanja dostojanstvena , mi smo stvorili RS, a gladujemo

Name

Re

11.04.2023 14:24

Svako malo izmisli novu laz da se stara zaboravi. Manipulse narodom

Name

XXL

11.04.2023 12:44

Hajde Mile, neka jedan mjesec RS prodje bez kredita i zaduženja, a da sve bude podmireno što se tiče budžetski korisnika, sve i jednu ćemo ti laž do sada oprostiti. Koga ti vise lažeš, ali docice sve na red.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

11.04.2023 13:27

Bitno je da se manje zaduži na mjesečnom ili godišnjem nivou nego što se uzme novih kredita (što je slučaj u RS) i uz privredni rast koji je evidentan u RS biće sve bolje, što mislim da svako od nas i osjeti. A da ne znam kakva nova vlast dođe krediti će se uzimati, kao i u svakoj drugoj državi u svijetu ako ni zbog čega drugog onda zbog neusklađenih priliva i odliva iz budzeta na dnevnom nivo

Name

Re Miroslav

11.04.2023 17:44

E koji si ti debil i bot majko moja, jesi li ti svestan sta si napisao. E majko moja dok je takvih budala nema nama napretka.

Name

Tito

12.04.2023 06:18

Ovaj Miroslav jedini normalan komentar dao a vi ga proglasiste budalom!?? Lako je bn1 da zavede nepismenu i neskolovanu bagru

Name

11903

11.04.2023 12:45

Traži i narod pojaŝnjenje o onom neki dan u Derventi od strane Hrvatskog vrha, pa na tu temu se sa vrha joŝ nema ŝta da kaže.

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

11.04.2023 14:39

SVE DOBRO OBJASNISE DIDIK I ZEKJKA,SAMO NE REKOSE DA SU DOLASKOM NA VLAST PRODALI TELEKOM I UBACILI U BYDXET REPUBLIKE SRPSKE,KAD KAXU KAKO JE VLAST PDP PRIDALA BAMNKE ZA MARKU,A STA BI SA BIBAR BANKOM,BANKIM SRPSKE I PAVLOVIC BANKOM.NESTASE KO U OLUJI.DTA JE SA FARMALENDOM,TBIRNICOM ALATA TREBINJE,ZITOPROMETOM BIJELJINA,NOVCEM KOJI SU LITVANCI IZBUKLI IZ ALUMINE,SUMSKIM GAZDINSTBIA KOJI GRCAJU U GUBICIMA,SVE VLAST SU SAMO GKEDAKE SEBE,NARID IM SLUZI ZA BOGACENJE.JESU POVECANE OENZIJE I PLATE,ALI ZIVOT POKAXUJE DA SE PRE 10 HODINA SA MANJIM PRIMANJIMA ZIVJELO MNOGO BOLJE.NAJNOVIJE POVECANJE OENZIJE OD 13 PISTO,TE ISTE SEDMICE JE POJELO PISKUPLJENJE STRUJE I KOMUNALIJA,A HRANU DA NE SPIMINJEMO.AKO SU DODIK I ZELJKA BAS TOLIKO ISKRENI PO PITANJU NOSNE I HERCEGOVINE,ZASTO NE SMANJE BROJ ZAPOSLENIH I PLATE U ZAJEDNICKIM INSTITUCIJAMA.KOLIKO SE NOVCA IZDVAJA ZA ZAJEDNICKE ORGANE,STANDARD U ENTITETIMA BI BIO DUPLO VECI.KAO DTO JE DANAS REKAO DA POVLACI LJUDE IZ KOMISIJA ZA NATO,TAKO JE MOGAO DONIJETI ODLUKU DA SE SMANJI PLATA SLUZBENICIMA NA NIVOU BIH.DA LI JE ON SIGURAN DA SPIRIC I RAFMANOVIG GODINAMA U SARAJEVU ZAISTA ZARADJUJU TE PLATE OD NEKOLIKO HILJADA MARAKA MJESECNO.ZATO I NECE DA POVUKU PRESTAVNIKE OTUD.JADAN JE NARID SAMO KOJI TO SVE PLACA.PODIGNETE CIJENE I ETO PRILIVA U ODV,KREDIT,I SVE FUNKCIONISE.KAD OSJETIMO DA VI IMATE PLAN STEDNJE,ONDA CEMO VAM VJEROVATI.

Name

Re Statisticar

11.04.2023 22:20

Bravo za komentar!!!

Name

Borac

11.04.2023 12:52

Ma koga vise lazes, svaki mjesec nas zaduzujete. Jest tvoj budzet stabilan od 56 miliona.

ODGOVORITE
Name

Eto

11.04.2023 12:52

Kad se njih dvoje zajedno pojave i izjave isto misle da je "argument" jači, da ćemo prije povjerovati u laž ako lažu oboje zajedno, a ne samo jedno.

ODGOVORITE
Name

Paja

11.04.2023 12:54

Najveci broj zaposlenih a najmanji broj STANOVNIKA........ LOGIČNO

ODGOVORITE
Name

Komentar

11.04.2023 12:55

Jel to Klenu za koga svi u Banja Luci znaju da je samo kumov paravan?

ODGOVORITE
Name

re

11.04.2023 13:04

Digni plate i penzije kako treba da se manje pate sa životom u tvom režimu, a ne da daš sve sebi i svojim lopovima u RS.

ODGOVORITE
Name

AD

11.04.2023 13:06

Nesto malo vise vjerujem onom Samiru Bakicu, nego ovima... Ne znam zasto ????????

ODGOVORITE
Name

atilla

11.04.2023 13:08

Cuj od njih se trazi da se svrstavaju e jake sile i gluposti kao vi vazan neki faktor.

ODGOVORITE
Name

Nije tacno

11.04.2023 13:11

Sve i da ne dolazi ovaj dug na naplatu, lako je reci da ispunjavaju sve finansijske obaveze kad je npr. kupovna moc penzije nikakva. Malo je podigli u prethodnom periodu ali je inflacija sve pojela. I prije inflacije te penzije su bile nikakve. Mogu se tako servisirati obaveze, dati penzionerima neki novac od koga ne mogu da zive, dati zaposlenima u prosvjeti male plate i drzati ih godinama na niskom nivou (uz sve poraste) i kao sve je u redu. Nije u redu, vase finansijske obaveze prema gradjanima bi trebalo da su nekoliko puta vece, ali za to nemate sredstva da isplatite.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.04.2023 13:43

Meni nije jasno kome ti to govoriš odnosno ko ti veruje. Možda te tvoje pudlice i uhljebi.

Name

BOGATI

11.04.2023 14:01

Vas dvoje ste bogati i bagra oko vas. SKLANJAJTE SE SRAMOTO VIŠE SA OČIJU OVOG NARODA. MRŠ U SVOJU DOMOVINU HRVATSKU.

Name

A

11.04.2023 13:26

Koliko laži u samo jednoj izjavi , prosto da ne povjeruješ . Laže samog sebe , laže sve građane u BiH , laže Rusiju , laže Evropu , laže čitav ostali svijet . Možda da se neko i nađe da ti povjeruje , ali to je zanemarljivo mali broj . Ali da je samo laž u pitanju , tu je i bolest , ona psihička , za šta imaš i dokaz , ali i ona bolest za otimanjem od naroda , te kada se to sve spoji , normalno da ne znaš kuda goniš i da ne znaš da li si došao , ili si pošao .

ODGOVORITE
Name

Re

11.04.2023 17:15

Njemu ne vjeruje ni onaj mali student, iz Prijedora ,sto mu je neki dan uručio clansku kartu snsd .Mali samo glumio ,jer konta da ce prije zavrsiti faks ako bude snimljen blizu Lakija ,a veliki guru ga zagrlio .113% tacno !

Name

Ja

11.04.2023 13:27

Kad sve ovo pukne, a brzo će, samo im ne dati da pobjegnu ....

ODGOVORITE
Name

Pacov iz rova

11.04.2023 13:27

Dobro stoji tvoja obitelj,pokrali ste milijarde i normalno imate previse.UHAPSIMO BURLU VATIKANSKO USTASKOG SLUGU.

ODGOVORITE
Name

Burle

11.04.2023 13:27

Čim se ovoliko trudi da ponavlja isto znači da laže neviđeno. I Zora je navela da pare nisu dostupne a da ih kao ima na računu! Hahaahaaa... Imam i ja samo su u banci i nisu na mom računu!

ODGOVORITE
Name

Печеница

11.04.2023 13:45

Има и биће сваком борцу по главуша и пензионерима крилца за васкрс

ODGOVORITE
Name

+

11.04.2023 13:48

NIJE VAS SRAMOTA I LAGATI NARODU. DAVNO JE INFLACIJA POJELA, TE MRVICE, KOJE BACATE. VI IMATE PREVIŠE. STRUČNJACI ĆUTE, A VI DIKTATORI U RS PRIČATE I LAŽU.

ODGOVORITE
Name

ćorak

11.04.2023 13:58

Idiote zadužio si našu djecu i unučad sve si stavio svojima i mi dobro stojimo držimo se za Titine krive bandere i molimo oće li doći struja a ti se šećeš Helikopterom i sprdaš se ovoj bjedi.

ODGOVORITE
Name

Želimir

11.04.2023 14:01

Mile otvorio sef kakav domacin. Mile privtnik.

ODGOVORITE
Name

Panjik

11.04.2023 14:12

Vidi se milorade kad lazes mislis dasi smastio otidji u sloveniju milorade i pogledaj gdje je omladina i tvoje stabilnosti.Tvojih komsija djeca robuju slovencima.HVALA TEBI VISKOVICU ZELJKI ZA TOLIKE HILJADE PREDANIH NA ROBOVANJE.

ODGOVORITE
Name

Milanović

11.04.2023 14:13

Milanović je podijelio odlikovanja ovim bojovnicima..

ODGOVORITE
Name

Zlaja

11.04.2023 14:17

Pozdravljam sve maloumnike koji su izabrali ovo blagostanje .

ODGOVORITE
Name

Ristan

11.04.2023 14:18

Iznos najnižih penzija FBiH 517 KM RS 275 KM Toliko o prosperitetnoj RS. Jeste, ali za Dodika i njegove tajkune

ODGOVORITE
Name

1977

11.04.2023 14:29

E moj Mile ,Milanče moje malo imaš li ti ogledalo da se pogledaš ? Ubrzo ćeš da pjevaš Ideeeeeeeeeeeeeee Mileeeeeeeeeeeeeeeee ( samo što ti nećeš prugom ) nego kombi maricom uz pratnju rotacija. Šteta šta se desi sa onakvom ljudinom. GROHNO SI I IZOPAČIO se pravo. Primi jedan iskren savjet za ćorku ( ČUVAJ GLAVU ,S GUZI . . ŠTA BUDE )

ODGOVORITE
Name

Apis

11.04.2023 14:38

laže baraba

ODGOVORITE
Name

Lazljiva spodobo

11.04.2023 14:57

Nismo se svi nakrali kao ti i tvoji sljedbenici, sve je preskupo, plate i penzije nikakve, perspektive nema, ne lazi vise, ni ti , ni ta pored tebe, ne mozemo vas ni gledati , ni slusati vise.

ODGOVORITE
Name

AR

11.04.2023 15:04

Sigurno balvene jedan Sigurno da ti dobro stojis da li se pitas kako obican narod stoji Ali taj narod koji se sada pati I misli kako da prezivi I dalje glasa za tebe topuzcino prema tome taj narod I ne zasluzuje bolje od ovog sto ima danas Istrcite opet narode pa masite zastavicama kad ovaj bilmez izadje pred vas

ODGOVORITE
Name

Dara

11.04.2023 15:11

Imaš ti a mi bogami radnici u realnom sektoru nemamo ni minimalac dušmani od privatnika ne daju a po zakonu bi trebali pošto je lažni predsjednik lažni su i ugovori i nigdje se zakon ne poštuje

ODGOVORITE
Name

Три ме плате са буџета зову

11.04.2023 15:15

Ови све што кажу, схватите то супротно и имаћете истину!

ODGOVORITE
Name

Zoki

11.04.2023 15:41

Ti ces donijeti odluku da obustave vežbe NATO,pa ima još dva naroda u BiH,valjda se i oni nešto pitaju.Srbija održava vežbe sa NATO snagama ovih dana,a ti kao neki šerif Ti ćeš doci glave ovom napacenom Narodu u RSoj,a sa druge strane i treba,glasali su za tebe,samo sedlaj, tuci i javi ovce.

ODGOVORITE
Name

Zoki

11.04.2023 15:52

Ako je RSa Država samostalna u BiH,kako ti kažeš,čiji Pasoš imaš u džepu sem Srbijanskog,čiji grb imaš na vozačkog i ličnoj karti,o čemu ti pričaš jasnije,Kosovo je Država u okviru granicama Srbije,ima svoj Pasoš i sve ostale dokumente sa svojim grbom htjeli to mi ili ne,al takođe Koje RSa ima tolike prijatelje u svijetu,sem Mađarske,Rusije i Kine,a to je samo iz ličnog interesa tih zemalja zato što nas pašu kao zelenu travu Rusi rafineriju,Kinezi sve što stignu,Mađari energetiku,dok svi se pomire i uzmu što im odgovara,narodu ostaje dug i jaram na leđima.Najgore kad čovijek u strahu laže sam sebe i uverava da je to tačno,a to je daleko od stvarnosti i istine Da sam na tvom mjestu,razmislio bih dobro o sebi.

ODGOVORITE
Name

Slovenac

11.04.2023 16:14

Bitno da smo bolji od federacije kod njih penziju skoro 600km a kod nas 300km Al bolji smo dio Bih

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

11.04.2023 16:26

RS je trenutno, zasada finansijski stabilna, jer se ogroman novac od poreza, akciza na gorivo i pdv-a sliva u državnu kasu i služi za krpljenje rupa u državnom buđetu, a novac od novih kredita, koje vlada svaki mjesec iznova podiže uz pozamašnu kamatnu stopu, od pet posto, pa i više, služi za isplatu plata, penzija i svih ostalih prinadležnosti. Znaći država godinama živi na kredit, i to stvara privid finansijske stabilnosti, a dug države se drastićno uvečava, i prvi puta kada zbog prezaduženosti vlada nebude mogla da dobije oćekivanu mjesećnu tranšu kredita, doći če do finansijskoga kolapsa, i totalnoga bankrota države, koja će se urušiti iznutra kao kula od karata!! Samo je pitanje vremena kada će se ovo dogoditi!?

ODGOVORITE
Name

Re

12.04.2023 02:52

Ne moze doci do kolapsa drzave jer entitet nije drzava. To ti je isto da kazes da ce zbog kolapsa neke MZ u Modrici doci do kolapsa Entiteta. Ta prica o "drzavi" i drzi Dodika na vlasti godinama zbog svih onih sto svrsavaju na izjave "otcjepicemo se". Evo i ja cu malo da blejim, beeeeeee

Name

Udofofo

11.04.2023 16:46

Nema dalje, vi Srbi ste stvarno lud narod sta ste sebi dozvolili. Prestao sam citati kod onoga da ste stabilniji od Federacije.... Stvarno nema dalje.

ODGOVORITE
Name

Garavko

11.04.2023 17:21

Nismo mi budale da ne znamo kolike su u Federaciji penzije, plate boracka primanja. Budzet stabilan a svakih petnaest dana dizes milione kredita. Fuj lazove

ODGOVORITE
Name

Re

11.04.2023 22:26

U FBiH su i vece plate medicinara.

Name

Milan

11.04.2023 17:28

Ovaj laktaški mesar laže od kad je progovorio , opljačka privredu sad počeo siromašne opštine narod glasa za pare i tako godinama propadamo.

ODGOVORITE
Name

re

11.04.2023 18:29

Nemoj da te čuje onaj Muljan, lelemudan...

Name

Re re

11.04.2023 18:50

Mislis ono magare lazljivo? Hahaha

Name

Sale

11.04.2023 18:21

Nemamo mi vise ni za kille!

ODGOVORITE
Name

+

11.04.2023 19:03

IZGLEDA DA FEDERACIJA TREBA BIJEŽATI IZ B I H , ZBOG RS. NJIMA SE NE ISPLATI BITI U ZAJEDNIŠTVU. RS DUPLI ZADUŽENIJA OD FEDERACIJE. FEDERACIJA NIJE PRODALA TELEKOM. A BAŠ JE TADA KUPIO VEĆUNU ČLANOVA U SNSD. MILIJARDU I 2OO MILIONA ONDA PRODAT. NEKA PROVIJERE ANALITIČARI. ZATIM NAROD NIJE U RS, JER .ČELJAD OGROMNA JE U TRPEZARIJI U EVROPSKOJ UNIJI. E MOJ DODIKU, SVE TI UOROPASTI.

ODGOVORITE
Name

Istina

11.04.2023 19:24

Kao da njega zanima kako narod živi!!

ODGOVORITE
Name

Ćorak

11.04.2023 23:48

Pare nisu PROBLEM para NEMA. Nebi rekli i da dobro stojimo , pa ti Dodik Non stop tapćeš u mjestu.

ODGOVORITE
Name

Mile

12.04.2023 04:51

Sta kaže Radovan, hoće li Kinezi uzeti obveznice RS? Traže li papir za toalet?

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

12.04.2023 08:27

Pao sa kruške pa ne zna šta priča

ODGOVORITE