Порука Вучића: Црна Гора ће имати нашу пружену руку

Говорећи о изборима у Црној Гори, предсједник Србије Александар Вучић је навео шта год да се догоди, ако је неко са ким имам добре односе изгуби они кажу "Вучић пукао, изгубио", а ако неко побиједи са ким имам добре односе они кажу "Вучић им је помогао".

Регион 06.04.2023 | 21:53
Порука Вучића: Црна Гора ће имати нашу пружену руку

"Јадно ми је кад коментаришу да сам ја срушио Мила Ђукановића. Шта год да се догоди, кад год неко са ким сам у добрим односима изгуби на изборима, Вучић је пуко, Вучић изгубио. Када изгуби неко са ким нисам у добрим односима, Вучић га сменио, помогао му Путин и остало. Стално су Вучић и Србија криви", казао је Вучић и додао:

"Шта год се дешавало тамо, Србија је крива. Киша пада, Србија крива и српски свет. Иако никад ја ту синтагму нисам изговорио. Шта то значи? Срби не смеју ни да питају за дешавања у Црној Гори, чак иако их има више од 30 одсто. Јел не смемо да питамо за дешавања у Словенији, иако смо највећа етничка група тамо послије Словенаца. Не смију да питају ни у Хрватској. За шта год да питамо, кажу враћамо се у прошлост."

Вучић истиче да многи данас злоупотребљавају синтагму "српски свет" и да не смијемо да питамо ништа о Србима у региону.

"Да ли не смем да питам Словенце зашто Срби не смеју да буду национална мањина, а сви други смеју? Не смем да питам јер сам ја Србин и "тиме се враћам у прошлост". Нови Пазар, Сјеница и Тутин четири пута више новца добијају од државе, него што зарађују. Нигде не постоји таква диспропорција у Србији", рекао је Вучић, пише Курир.

Како је казао, у Црној Гори највећи дио медија и политичке елите је добродошао, модеран, савремен, они су неко ко представља будућност уколико се у првој реченици огради од Србије.

"Ја мислим да је СПЦ страшно важна за опстанак српског народа ма где он да живи, не само у региону него и у свету. То је њена улога вијековима. Не морам да будем сагласан увијек са одлукама цркве, али је њена улога огромна. Црна Гора ће имати нашу пружену руку", нагласио је предсједник Србије.

(БН) Фото:РТС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

свашта

06.04.2023 22:22

"Да ли не смем да питам Словенце зашто Срби не смеју да буду национална мањина, а сви други смеју? Не смем да питам јер сам ја Србин и "тиме се враћам у прошлост" У Словенији живе талијанска и маџарска мањина ,јер су на том подручју вец стољецима, сви други који су се у прошлом стољецу селили због економских разлога у Словенију нису мањина нит це икад бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаков

07.04.2023 02:05

...је рекао да ЦГ неће повући признање Косова! Онда да неће прву посјету усмејрити ка Србији... Е, Вучићу па нико те не поштује. Срамота, Вучићу! Ово је срамота! Твоја срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

07.04.2023 04:13

Ја и само ја, и поново јааа!!! Докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

07.04.2023 05:33

понос србског народа преседник дрзаве Србије Александар Вуциц богте наградијо и свети василије са острога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

07.04.2023 09:13

Хвали га у своје лично име, свако од нас има својје мишљење !