Poruka Vučića: Crna Gora će imati našu pruženu ruku

Govoreći o izborima u Crnoj Gori, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo šta god da se dogodi, ako je neko sa kim imam dobre odnose izgubi oni kažu "Vučić pukao, izgubio", a ako neko pobijedi sa kim imam dobre odnose oni kažu "Vučić im je pomogao".

Region 06.04.2023 | 21:53
Poruka Vučića: Crna Gora će imati našu pruženu ruku

"Jadno mi je kad komentarišu da sam ja srušio Mila Đukanovića. Šta god da se dogodi, kad god neko sa kim sam u dobrim odnosima izgubi na izborima, Vučić je puko, Vučić izgubio. Kada izgubi neko sa kim nisam u dobrim odnosima, Vučić ga smenio, pomogao mu Putin i ostalo. Stalno su Vučić i Srbija krivi", kazao je Vučić i dodao:

"Šta god se dešavalo tamo, Srbija je kriva. Kiša pada, Srbija kriva i srpski svet. Iako nikad ja tu sintagmu nisam izgovorio. Šta to znači? Srbi ne smeju ni da pitaju za dešavanja u Crnoj Gori, čak iako ih ima više od 30 odsto. Jel ne smemo da pitamo za dešavanja u Sloveniji, iako smo najveća etnička grupa tamo poslije Slovenaca. Ne smiju da pitaju ni u Hrvatskoj. Za šta god da pitamo, kažu vraćamo se u prošlost."

Vučić ističe da mnogi danas zloupotrebljavaju sintagmu "srpski svet" i da ne smijemo da pitamo ništa o Srbima u regionu.

"Da li ne smem da pitam Slovence zašto Srbi ne smeju da budu nacionalna manjina, a svi drugi smeju? Ne smem da pitam jer sam ja Srbin i "time se vraćam u prošlost". Novi Pazar, Sjenica i Tutin četiri puta više novca dobijaju od države, nego što zarađuju. Nigde ne postoji takva disproporcija u Srbiji", rekao je Vučić, piše Kurir.

Kako je kazao, u Crnoj Gori najveći dio medija i političke elite je dobrodošao, moderan, savremen, oni su neko ko predstavlja budućnost ukoliko se u prvoj rečenici ogradi od Srbije.

"Ja mislim da je SPC strašno važna za opstanak srpskog naroda ma gde on da živi, ne samo u regionu nego i u svetu. To je njena uloga vijekovima. Ne moram da budem saglasan uvijek sa odlukama crkve, ali je njena uloga ogromna. Crna Gora će imati našu pruženu ruku", naglasio je predsjednik Srbije.

(BN) Foto:RTS

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

svašta

06.04.2023 22:22

"Da li ne smem da pitam Slovence zašto Srbi ne smeju da budu nacionalna manjina, a svi drugi smeju? Ne smem da pitam jer sam ja Srbin i "time se vraćam u prošlost" U Sloveniji žive talijanska i madžarska manjina ,jer su na tom području vec stoljecima, svi drugi koji su se u prošlom stoljecu selili zbog ekonomskih razloga u Sloveniju nisu manjina nit ce ikad biti!

ODGOVORITE
Name

Jakov

07.04.2023 02:05

...je rekao da CG neće povući priznanje Kosova! Onda da neće prvu posjetu usmejriti ka Srbiji... E, Vučiću pa niko te ne poštuje. Sramota, Vučiću! Ovo je sramota! Tvoja sramota!

ODGOVORITE
Name

disident

07.04.2023 04:13

Ja i samo ja, i ponovo jaaa!!! Dokle?

ODGOVORITE
Name

klokan

07.04.2023 05:33

ponos srbskog naroda presednik drzave Srbije Aleksandar Vucic bogte nagradijo i sveti vasilije sa ostroga

ODGOVORITE
Name

Vesna

07.04.2023 09:13

Hvali ga u svoje lično ime, svako od nas ima svojje mišljenje !