Брчко: Здравствени радници не одустају ни под пријетњама

Настављен је штрајк здравствених радника у Брчком. Поново су скренули пажњу Влади да од својих захтјева не одустају и да неће поклекнути ни под пријетњом отказима.

Босна и Херцеговина 06.04.2023 | 20:02
Брчко: Здравствени радници не одустају ни под пријетњама

Здравствени радници у Брчком истрајавају у борби за своја права. Кажу да су из Владе дистрикта пласиране разне информације, али да су пријетње кап која је прелила чашу.

“Имамо пријетње да ће се смањивати примања свим љекарима који буду у штрајку, па чак и дијељење отказа. Здравствени радници нису задовољни статусом, а он ће сада у договору Владе бити додатно погоршан. То није прави пут”, наводи др Самир Мујкић, члан штрајкачког одбора.

Из Синдиката радника Брчко дистрикта кажу да пријаве о пријатења још нису стизале, али позивају све раднике који доживе нешто слично да обавезно о томе обавијесте Синдикат. 

Медицинари су листу захтјева свели са 17 на три.

* Први захтјев је да се поправи материјано – техничко стање у установи које је у незавидном положају;

* други захтјев се односи на колективни уговор који немају, а

* трећи захтјев је побољшање стања свих запослених.

Након што је градоначелник игнорисао позиве на састанак Предсјендиштво Синдиката дистрикта донијело је одлуку о даљим корацима.

“Коначно ће се у Брчко дистрикту послије 20 година одржати протестна шетња за 1. мај. Ми смо донијели одлуку да се од 10 часова одржи протестна шетња свих радника и синдикалних организација Брчко дистрикта.” На протестну шетњу у Брчком 1. маја 2023. позвани су сви радници из реалног сектора, наводи Бабић.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зокс

06.04.2023 19:02

Хммм.... А када се даје на "кафу" по пар стотина км.... Када се након прегледа упути у "приватну клинику" гдје... Види чуда бас тај доктор тамо "ординира" то је ок.... СВИ смо свесни да смо као радници у РСу потплацену... Али немојте кукати јер Ви ипак мимо плате зарадите још једну..... А чуј штрајк.... Па немојте онда ни примати плате док вам се не удовољи.... А не ето дошао на посао, мало штрајкује, па првог одох подићи плату.... Ајде то уради код наших приватника...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

06.04.2023 19:17

Од свих захтјева, једино се слазем са овим да је зграда Болнице у оцајном стању и да треба изградити нову под хитно. Али Влади БД је вазније било направити комад метала, бетона и зице од 750 000 КМ и назвати га "Спомеником цивилним зртвама рата". А све ове страјкаце на дрзавним јаслама треба намлатити го*њивом мотком, поцевси од медицинара, па до Суда, Јавног регистра и слицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

06.04.2023 19:24

Никад ове докторе нећу разумјети, толико година ишао у школу и допусти да му прјети некакав полтрон политички са купљеном дипломом, секунде не би остао овде па нек народ лијече пољопривредни техничари и месари а могу и маникири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех Србо

06.04.2023 20:03

Како се и ко, леци народ.

Name

WУК

06.04.2023 21:00

Ре. СРБО. ??????. СВАКА НА МЈЕСТУ.

Name

Сагитариус

07.04.2023 06:56

Ако би се десило да влада дистрикта Брчко да отказе појединим докторима зато што су незадовољни својим платама, ништа страшно се неће десити, има у Индији, Пакистану а вјероватно и у Бангладешу доктора који би сигурно радили за пар стотина еура!! Када могу доводити раднике да им раде на бауштелу, могу довести и докторе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

07.04.2023 10:12

Друже нека тебе ти лече,јок нас,нити мене могу да добијају плате добре са приватним факултетима без знања страног језика и још воде фирме и предузећа а медицински курац.Нека штрајкују

Name

Ана

07.04.2023 16:28

Па и док су радили није било ништа боље него сада кад штрајкују према томе нек наставе ал без плате јер немогу добијати плату кад се јавно шетају досад су се смуцали по болници док је свијет умирао а они само чекали крај радног времена и плату е сад нек шетају ал без плате

ОДГОВОРИТЕ