Пилот принудно слетео јер је приметио кобру у авиону!

Јужноафрички пилот Рудолф Еразмус је био принуђен да принудно слети након што је смртоносна кобра допузала поред њега и склупчала се испод његовог седишта.

Занимљивости 06.04.2023 | 15:55
Пилот принудно слетео јер је приметио кобру у авиону!

Лет је био угодан све док није приметио додатног путника у свом авиону  кејп кобру на висини од 3352 метра! Приватни авион, Беецхцрафт Барон 58, превозио је четири путника, као и змију.

“Да будем заиста искрен, као да мој мозак није регистровао шта се дешава. Био је то тренутак страхопоштовања.! Осетио сам нешто хладно како ми пузи уз кошуљу на леђима, мислећи да нисам добро затворио боцу с водом и да ми је она можда капала на кошуљу. ” рекао је он за ББЦ

“Када сам се окренуо налево и погледао доле, видео сам кејп кобру како повлачи главу уназад испод седишта.“ Иначе ујед кејп кобре је смртоносан (сматра једном од најопаснијих афричких кобри) и може да убије човека за само 30 минута!

Забринут да би могао изазвати панику у авиону Беецхцрафт Барон 58, пилоту је требало мало времена да се прибере. На крају је одлучо да им каже.

“Обавестио сам путнике: ‘Слушајте, змија је у авиону, испод мог седишта, па хајде да покушамо да се спустимо на земљу што пре будемо могли.!” Господин Еразмо је описао тренутак апсолутне тишине: “Могли сте да чујете како игла пада и мислим да су се сви укочили на тренутак или два.

Пилоти су обучени за много сценарија, али свакако не за суочавање са змијама у пилотској кабини, рекао је, рекавши за ББЦ да би паника само погоршала ситуацију.

Тако је пилот Рудолф Еразмус морао принудно слетети на аеродром на свом лету из Блумфонтејна за Преторију.Такође је био „толико уплашен да је змија можда отишла позади и изазвала масовну панику“.

Након што је авион додирнуо тло те безбедног изласка путника из авиона, Еразмо је рекао да је стао на крило авиона и померио седиште напред како би пронашао змију која још увек лежи испод њега. “Био је то прилично велики момак од 1.5 метар.”

Међутим, присуство змије, иако шокантно, није било тотално изненађење. Двоје људи који раде у Вустерском авио клубу где је авион први пут полетео, рекли су да су раније приметили рептила како се склонио испод авиона. Покушали су да је “ухвате”, али безуспешно.

Господин Еразмо је рекао да је покушао да пронађе змију пре него што се укрцао у авион са својим путницима, али “нажалост није било тамо, па смо сви тада са сигурношц́у претпоставили да је мора да је испузала преко ноц́и или раније тог јутра, што је било у понедељак”.

Комесар за цивилно ваздухопловство Јужне Африке, Попи Коза, похвалио је Еразма због његовог „заиста сјајног ваздухопловства, које је спасило све животе на броду“, наводи се на веб страници Неwс24.

Али скромни пилот каже да се не осец́а посебним за оно што је урадио: “Мислим да је то мало надувано ако могу да будем директан“, рекао је. „И моји путници су такође остали мирни".

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар