За Шампион(е): У невесињску Школу спорта стигла опрема из Моззарта

Универзална школа спорта "Шампион" основана је у Невесињу прије седам година. Од тада су спортским вјештинама учили више од 380 малишана узраста од 4 - 11 година.

Република Српска 05.04.2023 | 18:40
За Шампион(е): У невесињску Школу спорта стигла опрема из Моззарта

Са њима раде на учењу и усавршавању основних елемената фудбала, рукомета, кошарке, одбојке, тениса, атлетике и гимнастике. Талентовани омладинци већ су се окитили бројним медаљама, па су у компанији Моззарт одлучили да их награде новим спортским реквизитима.

"Дјеца су одушевљена сјајном опремом који смо добили. И њихови родитељи хвале квалитет реквизита, а сви смо захвални компанији Моззарт на овом лијепом гесту. Нова опрема ће нам бити веома корисна на тренинзима", каже Саша Митрић, тренер Универзалне школе спорта "Шампион", Невесиње.

Малишани су подијељени у двије групе - млађу узраста од 4-7 година и старију од 7-11 година. Са свима њима посвећено ради троје професионалних тренера. Са млађом групом раде основе моторике, правилног трчања, а старије уче основним елементима седам спортова. 

Сваког мјесеца посвећени су различитом спорту. Старије полазнике, у складу са исказаним афинитетима према одређеном спорту, усмјеравају у неки од клубова у граду гдје настављају даље свој спортски пут.

Тренутно у "Шампиону" свој шампионски пут гради око 60 омладинаца, од којих је 40 дјечака и 20 дјевојчица..

Школа се финансира искључиво на основу мјесечних уплата родитеља дјеце по основу чланарина, а, ако им из једне породице на часове долази двоје или више малишана, цијена је повољнија. Једину и то скромну помоћ на годишњем нивоу добијају из буџета Општине Невесиње.

Зато се, кажу, труде да дођу до донација, али је то прилично тешко јер је Моззарт једина компанија из које су их позитивно изненадили пруженом подршком.

Ипак, талентоване младе спортисте и њихове тренере то не спријечава да вриједно тренирају и освајају медаље. До сада су се такмичили се на Олимпијадама школа спортова у Херцег Новом, Требињу, Мостару, Стоцу…

Управо у Црној Гори остварили су највећи успјех освојивши девет медаља. У наредном периоду желе додатно да побољшају услове за рад са дјецом, да се тренери још усавршавају, те да наступе на бројним такмичењима. А за освајање медаља ће се припремати на новим реквизитима из Моззарта.

(ПР)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Херцеговац

05.04.2023 17:19

То је Невесињу најпотребније! Дајте нам игара а хљеб цемо зарађивати у Мостару, Благају, Чапљини, Дубровнику... Срам вас било!

ОДГОВОРИТЕ