Za Šampion(e): U nevesinjsku Školu sporta stigla oprema iz Mozzarta

Univerzalna škola sporta "Šampion" osnovana je u Nevesinju prije sedam godina. Od tada su sportskim vještinama učili više od 380 mališana uzrasta od 4 - 11 godina.

Republika Srpska 05.04.2023 | 18:40
Za Šampion(e): U nevesinjsku Školu sporta stigla oprema iz Mozzarta

Sa njima rade na učenju i usavršavanju osnovnih elemenata fudbala, rukometa, košarke, odbojke, tenisa, atletike i gimnastike. Talentovani omladinci već su se okitili brojnim medaljama, pa su u kompaniji Mozzart odlučili da ih nagrade novim sportskim rekvizitima.

"Djeca su oduševljena sjajnom opremom koji smo dobili. I njihovi roditelji hvale kvalitet rekvizita, a svi smo zahvalni kompaniji Mozzart na ovom lijepom gestu. Nova oprema će nam biti veoma korisna na treninzima", kaže Saša Mitrić, trener Univerzalne škole sporta "Šampion", Nevesinje.

Mališani su podijeljeni u dvije grupe - mlađu uzrasta od 4-7 godina i stariju od 7-11 godina. Sa svima njima posvećeno radi troje profesionalnih trenera. Sa mlađom grupom rade osnove motorike, pravilnog trčanja, a starije uče osnovnim elementima sedam sportova. 

Svakog mjeseca posvećeni su različitom sportu. Starije polaznike, u skladu sa iskazanim afinitetima prema određenom sportu, usmjeravaju u neki od klubova u gradu gdje nastavljaju dalje svoj sportski put.

Trenutno u "Šampionu" svoj šampionski put gradi oko 60 omladinaca, od kojih je 40 dječaka i 20 djevojčica..

Škola se finansira isključivo na osnovu mjesečnih uplata roditelja djece po osnovu članarina, a, ako im iz jedne porodice na časove dolazi dvoje ili više mališana, cijena je povoljnija. Jedinu i to skromnu pomoć na godišnjem nivou dobijaju iz budžeta Opštine Nevesinje.

Zato se, kažu, trude da dođu do donacija, ali je to prilično teško jer je Mozzart jedina kompanija iz koje su ih pozitivno iznenadili pruženom podrškom.

Ipak, talentovane mlade sportiste i njihove trenere to ne spriječava da vrijedno treniraju i osvajaju medalje. Do sada su se takmičili se na Olimpijadama škola sportova u Herceg Novom, Trebinju, Mostaru, Stocu…

Upravo u Crnoj Gori ostvarili su najveći uspjeh osvojivši devet medalja. U narednom periodu žele dodatno da poboljšaju uslove za rad sa djecom, da se treneri još usavršavaju, te da nastupe na brojnim takmičenjima. A za osvajanje medalja će se pripremati na novim rekvizitima iz Mozzarta.

(PR)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hercegovac

05.04.2023 17:19

To je Nevesinju najpotrebnije! Dajte nam igara a hljeb cemo zarađivati u Mostaru, Blagaju, Čapljini, Dubrovniku... Sram vas bilo!

ODGOVORITE