Станковић облачи мантију и мијења живот из коријена!

Вијест да је Милан Станковић напустио естраду због наводних пријетњи босанске мафије, као и да је то један од главних разлога што је утјеху и сигурност пронашао у манастиру, запалила је регион.

Магазин 05.04.2023 | 18:32
Станковић облачи мантију и мијења живот из коријена!

Према ријечима нашег доброобавијештеног извора, Милан највећи дио свог времена проводи у манастиру Подмаине поред Будве. Ту је и његов духовник, али и блиски рођак, па стога не треба да чуди што је изабрао баш то мјесто како би кроз разна послушања и послове припремио себе за монашки пут, чему већ дуже вријеме стријеми.

Станковић је тамо, као што смо већ писали, најприје проводио у континуитету неколико дана, а затим и мјесеци, док у посљедње вријеме скоро да не напушта ову светињу, откад је схватио да је монашки живот оно чему тежи и у чему се апсолутно проналази.

Како сазнајемо, Милан ће, како сада ствари стоје, уочи манастирске славе, на празник Велике Госпојине 28. августа, добити благослов за почетак искушеничког живота.

Он ће том приликом бити обучен у мантију, односно више неће носити обичну гардеробу као остали вјерници. Колико ће његов искушенички стаж трајати, а може и до три године, зависи од одлуке игумана манастира.

Подсјетимо, Милан се у јеку пандемије коронавируса, када није било снимања емисија и наступа, озбиљније посветио молитвама и читању духовне литературе. Чим се указала прилика, почео је да обилази манастир, гдје је проводио доста слободног времена.

Тамо је осјетио мир и сигурност, а у разговору с духовницима схватио је да је то за њега прави животни избор, а не естрада. То је све допринијело да донесе коначну одлуку да се више не бави пјевањем, што се ни сада, три године касније, није промијенило.

(Курир) Фото:Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

трагац

05.04.2023 16:45

Ту си тренутно сигуран ако си заратио с мафијом. Док се један мафијаш не обуче као и ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

05.04.2023 18:15

Сама накана ка монаштву, изазва поштовање. Уз божју помоћ, да истрајеш и да лично пронађеш смисао живота.

ОДГОВОРИТЕ