Stanković oblači mantiju i mijenja život iz korijena!

Vijest da je Milan Stanković napustio estradu zbog navodnih prijetnji bosanske mafije, kao i da je to jedan od glavnih razloga što je utjehu i sigurnost pronašao u manastiru, zapalila je region.

Magazin 05.04.2023 | 18:32
Stanković oblači mantiju i mijenja život iz korijena!

Prema riječima našeg dobroobaviještenog izvora, Milan najveći dio svog vremena provodi u manastiru Podmaine pored Budve. Tu je i njegov duhovnik, ali i bliski rođak, pa stoga ne treba da čudi što je izabrao baš to mjesto kako bi kroz razna poslušanja i poslove pripremio sebe za monaški put, čemu već duže vrijeme strijemi.

Stanković je tamo, kao što smo već pisali, najprije provodio u kontinuitetu nekoliko dana, a zatim i mjeseci, dok u posljednje vrijeme skoro da ne napušta ovu svetinju, otkad je shvatio da je monaški život ono čemu teži i u čemu se apsolutno pronalazi.

Kako saznajemo, Milan će, kako sada stvari stoje, uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života.

On će tom prilikom biti obučen u mantiju, odnosno više neće nositi običnu garderobu kao ostali vjernici. Koliko će njegov iskušenički staž trajati, a može i do tri godine, zavisi od odluke igumana manastira.

Podsjetimo, Milan se u jeku pandemije koronavirusa, kada nije bilo snimanja emisija i nastupa, ozbiljnije posvetio molitvama i čitanju duhovne literature. Čim se ukazala prilika, počeo je da obilazi manastir, gdje je provodio dosta slobodnog vremena.

Tamo je osjetio mir i sigurnost, a u razgovoru s duhovnicima shvatio je da je to za njega pravi životni izbor, a ne estrada. To je sve doprinijelo da donese konačnu odluku da se više ne bavi pjevanjem, što se ni sada, tri godine kasnije, nije promijenilo.

(Kurir) Foto:Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

tragac

05.04.2023 16:45

Tu si trenutno siguran ako si zaratio s mafijom. Dok se jedan mafijaš ne obuče kao i ti.

ODGOVORITE
Name

Miki

05.04.2023 18:15

Sama nakana ka monaštvu, izazva poštovanje. Uz božju pomoć, da istraješ i da lično pronađeš smisao života.

ODGOVORITE