Потребна хитна примјена договора Београда и Приштине

- Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и специјални савјетник америчког Стејт департмента Дерек Шоле сагласили су се да је потребна хитна примјена постигнутих договора у дијалогу Београда и Приштине.

Свијет 05.04.2023 | 08:55
Потребна хитна примјена договора Београда и Приштине

Лајчак је информисао саговорника о састанку главних преговарача Србије и Приштине Петра Петковића и Бесника Бисљимија у Бриселу.

"Добро је разговарати о најновијим дешавањима на западном Балкану са специјалним савјетником Стејт департмента. Обавијестио сам га о дијалогу и састанку главних преговарача. Сагласили смо се око потребе хитне имплементације у доброј вољи", навео је Лајчак на "Твитеру".

Шоле је, такође, на "Твитеру" навео да је уживао у разговору о заједничкој снажној подршци дијалогу који ЕУ води између Косова и Србије и посвећености путу Балкана ка интеграцији у ЕУ.

Главни преговарач Србије Петар Петковић је јуче, након састанка са Бисљимијем и Лајчаком, рекао да је први пут у посљедњих неколико година у оквиру трилатералних разговора разговарано о најконкретнијим корацима за формирање Заједнице српских општина, као и да је усаглашен текст декларације о несталим лицима.

Бисљими је навео да је током разговора у Бриселу договорено у начелу да сљедећи састанак на високом нивоу буде 22. априла, нагласивши да тај датум још није сигуран.

(Срна) Фото: Твитер 

Коментари / 0

Оставите коментар