Страдали ученик пао са петог спрата клуба у Прагу

- Директор средње школе "Мате Балоте" у Поречу Крешимир Бронић рекао је да је ученик те школе, који је страдао током излета у Прагу, пао са петог спрата једног клуба у том граду. 

Регион 02.04.2023 | 18:15
Страдали ученик пао са петог спрата клуба у Прагу

"Ученик је прешао преко ограде с терасе клуба и пао са висине петог спрата. Верујем да је несрећан случај и не бих могао ништа више да коментаришем до дописа чешке полиције", казао је Бронић за ХРТ, а преноси Индеx.хр. 

Он је потврдио да се ради о младићу из Умага, који је школу похађао у Поречу.

"Чекамо извештај о увиђају који је извршила чешка полиција. То се догодило у Прагу око 00.30 у клубу где су били сви студенти, професори и водичи агенције који су нас пратили", рекао је директор за Дневник Нове ТВ. 

Бронић је данас разговарао је с професорима и водичима који су били на излету, али појединости разговора није желео да износи у јавност док не добије службени извештај, додаје Хина. 

"За сада имам само усмене информације о томе што се догодило и док ми се то не потврди службено, не бих давао никакве информације", рекао је Бронић. 

Он је додао да је због тог догађаја ангажован тим за кризне интервенције и да ће се од понедјељка ученицима и родитељима разреда из којег је био страдали ученик бити пружена потребна психолошка помоћ.

Ученици средње школе у Поречу, који су били на школском излету у Прагу, током којег је погинуо 17-огодишњи ученик, вратили су се у Пореч. 

Власник пулске агенције Зеатоурс Флорис Милоханић, која је организовала то путовање, рекао је да је полиција искључила могућност насилне смрти.  

"Професори су као и деца били у великом шоку. Не знамо што се догодило напољу те вечери, али полиција је искључила могућност насилне смрти па су деца пуштена да се врате у Хрватску", навео је Милоханић

Хрватско Министарство науке и образовања у суботу је,  након смрти средњошколца на матурском путовању, саопштило је да је у контакту с хрватском амбасадом у Прагу и директором школе, као и да је покренут поступак кризне интервенције

(Тањуг) Фото: Профимедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А гдје је фаљени

02.04.2023 16:35

...Исус Христ да га спаси? Гдје су силни свеци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.04.2023 17:47

Какав си цовјек такав ти је и коментар.