Амбасадори САД и Њемачке осуђују паљење аута

- Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је данас да су САД више пута осудиле паљење аутомобила на северу Космета. 

Србија 02.04.2023 | 16:32
Амбасадори САД и Њемачке осуђују паљење аута

Ховенијер је рекао да је одговорност владе у Приштини да заштити грађане.

"САД су више пута осудиле злочиначко паљење аутомобила на северу Космета. Влада Косова има одговорност да заштити своје грађане и обезбеди да се одговара за ова кривична дела", навео је Ховенијер на Твитеру.

Амбасадор Немачке у Приштини Јорн Роде сматра да је веома забрињавајуће то што, како је навео, "Српска листа није осудила паљење аутомобила".

Он је на Твитеру оценио да "сви треба да буду уједињени у осуди ове праксе". 

"Зашто? Веома је забирњавајуће што Српска листа није осудила паљење аутомобила грађана. Сви треба да буду уједињени у осуди ове праксе", написао је Роде на Твитеру.

На КиМ је јуче око 17.00 часова ухапшен Милован Божовић, кога привремене приштинске институције терете за паљење аутомобила са тзв. косовским ''РКС'' таблицама, али и за напад на косовску полицију.

Српска листа упозорила је након хапшења да ће у случају да не Божовић не буде ослобиђен и ако Приштина не престане да малтретира српски народа, то изазвати реакцију свих Срба. 

''Да појаснимо, то неће бити неко упозорење већ општи устанак за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима'', упозорили су из Српске листе.

Потпредседник Српске Листе Игор Симић рекао је раније данас, након састанака руководства те странке да се Божовићуна терет стављају кривична дела за која Приштина није пружила ниједан ваљани доказ и да је то "кап која је прелила чашу".

"У случају да Божовић не буде пуштен, уколико не престане притисак и репресија које режим Аљбина Куртија спроводи над Србима на Косову и Метохији, српски народ ће се подићи, или да будем још директнији: Ово ће бити устанак српског народа против терора и режима Аљбина Куртија, а са циљем заштите основна људска права која тражимо и за Србе, али и за све остале народе који живе на овим просторима”, истакао је Симић.

(Тањуг) Фото: РТК

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Не осудјујете

02.04.2023 14:44

Злоцине над србима, српским зивотима и светињама а хтјели би са срби осудјују васе изрезиране подметацине паљења аутомобила итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

02.04.2023 14:47

Знамо ко прави проблеме.Ко прави проблеме у Хрватској?ко прави проблеме у Босни?ко прави проблеме у Црној Гори?ко прави проблеме у Македонији?ко прави проблеме на Косову????и кад онда дође онај криминалац Александар Вучић па каже ону њихову чувену глопост:"не,нисмо ми срби фактор нестабилности на Балкану.то наши душмани тако вичу,ал ми смо добрице".требалоје то 95 и 99 трајно решит,ко сада са руссима,и да им више никада непадне на памет да икога нападају у властитом дворишту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

02.04.2023 15:38

Кога ови лазу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

02.04.2023 15:42

И опет амбасадор нас уци, попује. Има ли он каквог дипломатског посла? Ко јос зели гледати дела вандала, терориста, и слицних бандита? Кад рикне крава на ливади, ето саопстења од амбасадора. А кад терористи пале, нападају, убијају, он увек говори у мнозини и суздрзаности обе стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирославе, глупане,

02.04.2023 21:41

...ти то копираш Слијепчевићку? Идолq идиотима попут вас у тзв рс!? Звони ли ти телефон кад рикне крава? ПРАВОСЛАВАЦ је палио аута и полиција Републике Косово га ухапсила и шта ту сад не ваља!? Маму вам србоусташку!

Name

ЗА ''Мирославе, глупане,''

03.04.2023 14:49

Такозвани копилане, шта ти значи оно тзв РС. Да не мислиш можда на СРПСКУ?! Чиме се храниш па си задојен толиком мржњом? Чуди ме да нас ниси позвао на суздржаност као што чине твоји идоли западни пси рата. Благо мајци која те окотила!

Name

Мира

02.04.2023 16:04

Који лицемјери

ОДГОВОРИТЕ