Председник Вучић обилази сајам вина у Верони

- Председник Србије Александар Вучић стигао је на Међународни сајам вина, ВинИталy 2023, који се одржава у Верони. 

Србија 02.04.2023 | 14:41
Председник Вучић обилази сајам вина у Верони

На сајму су га дочекали Гувернер региона Венето у Италији Лука Заја и министар спољних послова и међународне сарадње Италије Антонио Тајани. 

Вучић ће заједно са премијерима Северне Македоније и Албаније, Димитром Ковачевским и Едијем Рамом обићи сајам вина. Потом ће заједно са министром спољних послова Антонијем Тајанијем, обићи заједнички штанд на којем се представљају винари из Србије, Албаније и Северне Македоније.

На заједничком штанду представиће се више од 200 етикета најбољих вина из Србије, Северне Македоније и Албаније.  Од укупног броја, 90 етикета је из Србије из 41 винарије.  

Вина на штанду Опен Балкан представиће врхунски сомелијери три земље, а биће организован и мастерклас на коме ће бити представљене аутохтоне сорте Балкана. 

ВинИталy је водећи сајам вина и алкохолних пића посвећен винским компанијама на светском тржисту. Учестује 4.500 излагача, а очекује се и рекордан број посетилаца.

(Тањуг) Фото: Принтсцреен инстаграм 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

02.04.2023 16:41

ЕЈ, НИЈЕ ВАЉДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

02.04.2023 16:58

Имам пуно обавеза ..радим дан ..ноц...ако има сајам вињака рубин...могао би одвојити мало времена да дегустирам литру две...

ОДГОВОРИТЕ