Predsednik Vučić obilazi sajam vina u Veroni

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Međunarodni sajam vina, VinItaly 2023, koji se održava u Veroni. 

Srbija 02.04.2023 | 14:41
Predsednik Vučić obilazi sajam vina u Veroni

Na sajmu su ga dočekali Guverner regiona Veneto u Italiji Luka Zaja i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani. 

Vučić će zajedno sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom obići sajam vina. Potom će zajedno sa ministrom spoljnih poslova Antonijem Tajanijem, obići zajednički štand na kojem se predstavljaju vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Na zajedničkom štandu predstaviće se više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.  Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.  

Vina na štandu Open Balkan predstaviće vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana. 

VinItaly je vodeći sajam vina i alkoholnih pića posvećen vinskim kompanijama na svetskom tržistu. Učestuje 4.500 izlagača, a očekuje se i rekordan broj posetilaca.

(Tanjug) Foto: Printscreen instagram 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BOB ROCK

02.04.2023 16:41

EJ, NIJE VALJDA

ODGOVORITE
Name

Micko

02.04.2023 16:58

Imam puno obaveza ..radim dan ..noc...ako ima sajam vinjaka rubin...mogao bi odvojiti malo vremena da degustiram litru dve...

ODGOVORITE