Протестна шетња здравствених радника у Брчком

- Радници Здрвавственог центра Брчко, њих 450, организовало је данас другу протестну шетњу незадовољни условима рада и статусом.

Босна и Херцеговина 31.03.2023 | 17:50
Протестна шетња здравствених радника у Брчком

Члан Штрајкачког одбора Един Хоџић напоменуо је да су запослени покренули штрајк упозорења прије мјесец дана када су своје захтјеве предали Влади дистрикта, али да нема помака у преговорима између владиног преговарачког тима и Штрајкачког одбора.

"Углавном се прича о детаљима за које смо знали да ће бити договорени још прије штрајка, а односе се на повећање плата за 10 одсто и плаћање путних трошкова. То нису једини проблеми који тиште здравствене раднике. Тражимо побољшање материјалних услова рада", појаснио је Хоџић.

Хоџић је напоменуо да радници неће одустати од штрајка док њихови захтјеви не буду испуњени, али је истакао да су спремни и на уступке.

Члан Штрајкачког одбора Самир Мујкић тврди да Влада дистрикта није спремна да се активно укључи у рјешавање нагомиланих проблема запослених у Здравственом центру Брчко и да од њих тражи да обуставе штрајк.

"Добили смо дојаве, чак и пријетње од појединих владиних службеника да ће они који буду наставили да се супротстављају добити отказ. Ако треба, онда ћемо сви поднијети оставку и дати отказ", рекао је Мујкић.

Он је додао да је направљена листа медицинских услуга која се мора поштовати и која је гаранција да здравље становништва неће бити угрожено.

Радници су данас и потписом потврдили да подржавају штрајк и борбу за бољи социјално-економски положај радника у здравству. 

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мика

31.03.2023 16:10

Подрска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Холyдеин

31.03.2023 16:27

НЕЗНСМ САМО КАКО ОВИ НА ИЗБОРИМА ПОБИЈЕДИСЕ А НАРОД НИЦИМ НИЈЕ ЗАДОВОЉАН СТО ОВА ВЛАСТ СЕРВИРА,,,НАРОД ЈЕ ПРЕВАРЕН И ПОКРАДЕН НА ИЗБОРИМА ,ИЗБОРИ СУ БИЛИ НЕФЕР И НЕКОРЕКТНИ..МАФИЈА УЗЕЛА СВЕ У СВОЈЕ РУКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клеба

31.03.2023 17:08

Само шетајте...нашетаћете се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када це протести

31.03.2023 17:59

здравствених радника у РС? Плате нису битно повецане последњих 15 година, а троскови зивота су за то вријеме енормно порасли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

31.03.2023 19:35

Ионако многи раде у приватним клиникама и не протестују а нису протестовали кад се државни капитал здравствених установа претакан у приватни и кад пацијенте нису лијечили у државним установама већ их упућивали да иду на приватне клинике и плаћају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

01.04.2023 12:30

Ни ту плату коју примају је велика и превелика за рад и знање њихово кога су они излијечили дођеш доктору мртав болестан а он курчевит и безобразан још ти каже шта ћу ја са тобом кода сам стари лонац па сад дал те рециклират ил бацит у смеће што је ваљало доктора ил су у пензији ил су отишли из Брчког остали неспособни кои немају појма ни шта је њохов посао и још штрајкују да оду негдје у иностранство одма бих добили отказ

ОДГОВОРИТЕ