Дом народа постао дом за испуњавање жеља владајућих

Пекићева каже да се Дом народа претворио у дом за испуњавање жеља владајуће олигархије. 

Босна и Херцеговина 30.03.2023 | 16:18
Дом народа постао дом за испуњавање жеља владајућих

- По ко зна који пут, добри приједлози који се усвоје на Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, „падају“ на Дому народа. Тако су делегати Дома народа и данас одбили закон којим би се раздвојила примања изабраних и именованих функционера од примања службеника, па тако са растом плата службеницима не би расле плате политичарима. Ми смо на Представничком дому више пута гласали за овакве приједлоге, и јуче смо подржали овакву измјену закона, али очигледно је да владајући у Дому народа не мисле тако– рекла је посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мира Пекић. 

Пекићева каже да се Дом народа претворио у дом за испуњавање жеља владајуће олигархије. 

- Након што су више пута одбијали да се укину акцизе на нафтне деривате и смањи ПДВ на основне животне намирнице, данашњим поступком су опет показали да их буџет БиХ занима само за трошење на њихове потребе. Буџет је све већи, нема системских мјера за помоћ становништву, за локалне заједнице се одваја мање, али расту расходи за куповине аутомобила и других луксузних потреба власти. Срамотно је што приједлог којим би се зауставио раст ионако високих плата  политичара заустављају у Дому народа - рекла је Пекићева.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ух

30.03.2023 15:21

Дом народа је све друго осим дом народних интереса. То је дом љигавих партијских послушника

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

30.03.2023 15:34

Док сте били у власти,све потаман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је

30.03.2023 16:50

Дом корумпураних квази политицара тороводја који су св9јим 0латама и привилегијама опљацкали будзет дрзавним по својим законима они могу и по неколико плата отпремнине пензије возни парк б8јели хљеб јефтинију храну пице а бољег квслитета све своје окациљ на будзет родбину кумове подобне милионима се играју као са кликерима док народ у нестајању бјези опљацкан лоповдком приватизацијом партијаса корумпираних тендерима корона пљацком зло невидјенооо без знамја без морала харајууу!!! Прљави капутал ид Русије Турске Мадјарске Србијр итд за Гиниса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

30.03.2023 19:02

Па народ им омогућава да раде șта хоће са све купљеним дипломама управљају економијом и свим осталим областима то су многи лоши професори а и они добри изгледа подржали и подржавају све за паре и све обезвријеђено

Name

Татар

30.03.2023 19:17

Па зато је и формиран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

30.03.2023 19:52

Лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

30.03.2023 19:59

Дом народа је постао "За Дом Спремни"

ОДГОВОРИТЕ