Одлука о кретању са личним картама на Западном Балкану

Савјет министара данас ће на сједници у Сарајеву разматрати нацрту споразума о слободи кретања са личним картама на западном Балкану.

Босна и Херцеговина 30.03.2023 | 07:40
Одлука о кретању са личним картама на Западном Балкану

На сједници ће бити ријечи и о приједлогу одлуке о усвајању стратегије за борбу против корупције 2022-2024. године и Акционог плана за њено спровођење, чији је предлагач Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

Пред министирма би требало да се нађе и нацрт одлуке о ратификацији протокола о забрани употребе у рату загушљивих, отровних или сличних гасова и бактериолошких метода ратовања, чији је предлагач Министарство иностраних послова у Савјету министара.

На дневном реду су и приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина и приједлог одлуке о измјени одлуке о формирању међуагенцијске Радне групе за успостављање система за размјену података о путницима, саопштено је из Савјета министара.

Министри ће разматрати и информацију о одржаним консултацијама са Европском комисијом у вези са доношењем одлуке Савјета министара о привременој забрани извоза одређених шумских дрвних сортимената, огревног дрвета и производа од дрвета, на приједлог Дирекције за европске интеграције БиХ.

На сједници ће бити ријечи и о информацији о реализацији вишегодишњег капиталног пројекта "Јединствени изборни информациони систем БиХ", чији је предлагач Централна изборна комисија БиХ и извјештај о раду Комисије за сарадњу БиХ са НАТО-ом за период од 1. јула од 31. децембар 2022. године.

Министи ће разматрати и извјештај за период од 1. јула до 31. децембра 2022. године о спровођењу споразума Савјета министара и Владе Хрватске о изградњи моста преко ријеке Саве код Градишке и прикључних дионица Е-661.

На дневном реду сједнице су Приједлог допуне процјене ризика од прања новца и финансирања тероризма у БиХ за период 2022-2024. године и Акционог плана за борбу против прања новца и финансирања тероризма у БиХ за исти период, те приједлог акционог плана за период 2021-2025. година Стратегије у области миграција и азила.

Сједница је заказана за 10.00 часова.

(Срна)  Фото: Архив

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маxо

30.03.2023 06:58

Благо нама, а хоћемо ли имати шта и колико јести, то није брига Државу, чиме ћу ићи у "иностранство" када немам лове за јело, а камо ли за некаква путовања по тзв. Зап.Балкану???????'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаик

30.03.2023 07:24

У Србију идем са Личном Картом, у Хрватску са Пасошем-Путовницом ! Да не прочита овај текст, неби ни знао да ту има неке разлике ! Ја сам увјек мислио да је битно прећи границу, без обзира који документ покажеш на граници ! Границу у главном прелазим у слип гаћама, од сад ћу моћи и у боксерицама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан.

30.03.2023 08:07

Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ууу

30.03.2023 09:00

Корупцију немозе нико зауставити, једино да додју млади савјесни људи, надамо се да це Народни фронт, бити без корупције