Odluka o kretanju sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu

Savjet ministara danas će na sjednici u Sarajevu razmatrati nacrtu sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na zapadnom Balkanu.

Bosna i Hercegovina 30.03.2023 | 07:40
Odluka o kretanju sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu

Na sjednici će biti riječi i o prijedlogu odluke o usvajanju strategije za borbu protiv korupcije 2022-2024. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje, čiji je predlagač Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Pred ministirma bi trebalo da se nađe i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o zabrani upotrebe u ratu zagušljivih, otrovnih ili sličnih gasova i bakterioloških metoda ratovanja, čiji je predlagač Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina i prijedlog odluke o izmjeni odluke o formiranju međuagencijske Radne grupe za uspostavljanje sistema za razmjenu podataka o putnicima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministri će razmatrati i informaciju o održanim konsultacijama sa Evropskom komisijom u vezi sa donošenjem odluke Savjeta ministara o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta, na prijedlog Direkcije za evropske integracije BiH.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta "Jedinstveni izborni informacioni sistem BiH", čiji je predlagač Centralna izborna komisija BiH i izvještaj o radu Komisije za saradnju BiH sa NATO-om za period od 1. jula od 31. decembar 2022. godine.

Ministi će razmatrati i izvještaj za period od 1. jula do 31. decembra 2022. godine o sprovođenju sporazuma Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o izgradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih dionica E-661.

Na dnevnom redu sjednice su Prijedlog dopune procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za period 2022-2024. godine i Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za isti period, te prijedlog akcionog plana za period 2021-2025. godina Strategije u oblasti migracija i azila.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

(Srna)  Foto: Arhiv

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Maxo

30.03.2023 06:58

Blago nama, a hoćemo li imati šta i koliko jesti, to nije briga Državu, čime ću ići u "inostranstvo" kada nemam love za jelo, a kamo li za nekakva putovanja po tzv. Zap.Balkanu???????'

ODGOVORITE
Name

Laik

30.03.2023 07:24

U Srbiju idem sa Ličnom Kartom, u Hrvatsku sa Pasošem-Putovnicom ! Da ne pročita ovaj tekst, nebi ni znao da tu ima neke razlike ! Ja sam uvjek mislio da je bitno preći granicu, bez obzira koji dokument pokažeš na granici ! Granicu u glavnom prelazim u slip gaćama, od sad ću moći i u boksericama !

ODGOVORITE
Name

Bogdan.

30.03.2023 08:07

Strasno.

ODGOVORITE
Name

Uuu

30.03.2023 09:00

Korupciju nemoze niko zaustaviti, jedino da dodju mladi savjesni ljudi, nadamo se da ce Narodni front, biti bez korupcije