Зора Видовић поново расписала конкурс за НО ИРБ

– Министарство финансија Републике Српске поново је данас, по четврти пут, расписало конкурс за Надзорни одбор Инвестиционо – развојне банке (ИРБ) РС.

Република Српска 27.03.2023 | 19:19
Зора Видовић поново расписала конкурс за НО ИРБ

Од кандидата се, између осталог, тражи да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова из области финансијског пословања те да им правоснажном пресудом није изречена мјера безбједности забране вршења послова из надлежности надзорног одбора.

Кандидати не смију обављати дужност у политичкој странци, нити учествовати у политичким активностима, те не смију бити чланови органа законодавне, извршне или судске власти.

Од посебних услова тражи се висока школска спрема и одговарајуће професионално искуство.

Мандат Надзорног одбора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске траје четири године, са могућношћу поновног избора.

Подсјећамо, Министарство финансија, на чијем се челу налази Зора Видовић, већ је три пута поништавало конкурс за чланове Надзорног одбора ИРБ-а којима је мандат истекао још 2016. године.

Посљедњи, трећи по реду конкурс, поништен је недавно, двије и по године након расписивања, а образложење је било поприлично штуро.

„Поништава се јавни конкурс за избор и именовање Надзорног одбора Инвестиционо-развојне банке РС који је објављен 6.9.2021. године. Након увида у комплетну документацију, утврђене су недосљедности у примјени Закона о министарским, владиним и другим именовањима РС. Одговорни јавни службеник је одговоран за надгледање поступка отворене конкуренције и има коначну одговорност да обезбиједи да се сва именовања изврше у складу са одредбама наведеног закона. Сходно томе, одлучено је као у диспозитиву овог рјешења“, наведено је у рјешењу.

Исто образложење наведено је и прије двије године, када је Видовићева поништила још један конкурс за чланове НО.

И тај конкурс је двије године „лежао“ у министарству да би на крају био поништен.

Прије ових министарство је имало још један покушај да изабере нови Надзорни одбор, али је и он поништен, јер су се чекале препоруке Међународног монетарног фонда.

(Цапитал) Фото: Цапитал

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

27.03.2023 17:32

Да није осуђивати или да се неводи поступак против њега,таквог нема у владајућим редовима. Све го лопов И криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борик НЦ

27.03.2023 20:06

Нек се пријаве из опозиције,тамо су све постењацине....

Name

Јоја

27.03.2023 22:05

Директор Врховац бивши Приједорски поштар донио приватну диплому ФАБУС-а из Широког Бријега. И таквих приватних диплома пуна банка. За руководиоца филијале ИРБ у Бијељина постављена ниписмена цура са такодје неким приватним факултетом, али пресудан моменат је изглед.

Name

Зорка министарка

27.03.2023 17:35

Између редова, чланска црвена књижица обавезна. - Дедер, наспи још ову, па одо у Агапе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поскок

27.03.2023 18:27

Па ста це кад тамо раде полуписмене људи,НП.у Бн. мали Марко Мастило ради,момак једва заврсио и средњу самном ишао у разред. Није цуру имао до 30 сматрале га будалом,само му фали то од доктора а и он зна да је лудо,ето такав ретард ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир св.

27.03.2023 18:34

Баба Зорка и њена моторка,,само несту муљари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

27.03.2023 18:38

Ал зато неко "струцан" прима плату јос 7 година по истеку мандата. Вјероватно му јос мало треба до пензије па да га не дирају

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

27.03.2023 20:10

ДИДИК НА СКУОУ У СИМБОРУ ИЗРЕЦИТИВА БАЈКУ,САМО СТО СВИ НИСУ ПОКЛЕЦАЛИ,ИЗРУЗИ ЦИРАВ СВИЈЕТ,ПРЕЗЕНТИВА НЕКУ ЈАЛОВУ СИЛУ,А БУДЗЕТ РЕОУБЛИКЕ СРОСКЕ ИЗБУСЕН КО СВАЈЦАРСКИ СИР,ЦУРИ НА СВЕ СТРАНЕ,ПА ТРЕБАО ЈЕ ДАВНО РАЗМИСЉАТИ И ЕКОНИМСКИ ЈАЦАТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ,ТАД БИ ИМАЛА СНАГУ И ПОСТОВАЊЕ У СВИЈЕТУ,ОВАКО ИСИРОМАСЕНУ И ЗАДУЗЕНУ МОЗЕ УЦЈЕЊИВАТИ КО ХОЦЕ,МОЗДА ДИДИК МИСЛИ СТО ЈЕ ИН ЛИЦНО И ЉУДИ ОКО ЊЕГА БОГАТИ ОА СЕ ТО РАЦУНА ДА МУ СВИ КЛАЊАЈУ.СИРОМАСНИ,ПОНИЗЕНИ НАРИД ЈЕ МЕТА СВИХ КЕСИНАРА ОД АМЕРИКЕ ДО КИНЕ И РУСИЈЕ.10 000 СТУДЕНАТА У ИНОСТРАНСТВУ СТУДИРА,ТАМО РАДЕ И СТУДИРАЈУ,КОД НАС ПРЕСПАВАЛИ ГИДИНЕ,ОТИСЛИ У ГАЕАЗЕ ,КУПИЛИ ДИПЛОМЕ И САД СУ У ВЛАДИ И ИНСТИТУЦИЈАМА ДРЗАВЕ.ЗАЛОСНО.САМО НАС МОГУ ПИВУЦИ НАЗАД У ПРОВАЛИЈУ.ИМАМО ВИСЕ КОЈЕКАКВИХ САВЈЕТНИКА И ВД ДИРЕКТОРА НЕГО ПЕКАРА.СВЕ КАДАР ДО КАДРА.НЕКА НАМ ЈЕ БИГ НА ПОМОЦИ.

Name

Ха Ха

27.03.2023 20:01

Живо ме занима ко је конструисао ово "архитекстонско чудо", мора да му је инспирација био филм "Рат Свјетова" са оним ванземаљским скаламеријама ! Да Човјек не повјерује, неки на спрдњи хапају огромну лову !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

27.03.2023 20:04

Поставите Петра Ðокића. Суђен и пресуђен. Умјесто у затвор он на функцију. Или у најбољем случају књижевника из Прекаје Николу Шпирића огледало образа карактера и поштења кога су чак и Американци ставили на црну листу. Шпирић каже како њему завиде јер је образован и својим знањем је стекао капитал. Ха ха... чудни су путеви Господњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.03.2023 08:44

Има ли га мајци неко храбар да провјери дипломе овим у ИРБ Бијељина? Смије ли ико ?