Zora Vidović ponovo raspisala konkurs za NO IRB

– Ministarstvo finansija Republike Srpske ponovo je danas, po četvrti put, raspisalo konkurs za Nadzorni odbor Investiciono – razvojne banke (IRB) RS.

Republika Srpska 27.03.2023 | 19:19
Zora Vidović ponovo raspisala konkurs za NO IRB

Od kandidata se, između ostalog, traži da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova iz oblasti finansijskog poslovanja te da im pravosnažnom presudom nije izrečena mjera bezbjednosti zabrane vršenja poslova iz nadležnosti nadzornog odbora.

Kandidati ne smiju obavljati dužnost u političkoj stranci, niti učestvovati u političkim aktivnostima, te ne smiju biti članovi organa zakonodavne, izvršne ili sudske vlasti.

Od posebnih uslova traži se visoka školska sprema i odgovarajuće profesionalno iskustvo.

Mandat Nadzornog odbora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske traje četiri godine, sa mogućnošću ponovnog izbora.

Podsjećamo, Ministarstvo finansija, na čijem se čelu nalazi Zora Vidović, već je tri puta poništavalo konkurs za članove Nadzornog odbora IRB-a kojima je mandat istekao još 2016. godine.

Posljednji, treći po redu konkurs, poništen je nedavno, dvije i po godine nakon raspisivanja, a obrazloženje je bilo poprilično šturo.

„Poništava se javni konkurs za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Investiciono-razvojne banke RS koji je objavljen 6.9.2021. godine. Nakon uvida u kompletnu dokumentaciju, utvrđene su nedosljednosti u primjeni Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima RS. Odgovorni javni službenik je odgovoran za nadgledanje postupka otvorene konkurencije i ima konačnu odgovornost da obezbijedi da se sva imenovanja izvrše u skladu sa odredbama navedenog zakona. Shodno tome, odlučeno je kao u dispozitivu ovog rješenja“, navedeno je u rješenju.

Isto obrazloženje navedeno je i prije dvije godine, kada je Vidovićeva poništila još jedan konkurs za članove NO.

I taj konkurs je dvije godine „ležao“ u ministarstvu da bi na kraju bio poništen.

Prije ovih ministarstvo je imalo još jedan pokušaj da izabere novi Nadzorni odbor, ali je i on poništen, jer su se čekale preporuke Međunarodnog monetarnog fonda.

(Capital) Foto: Capital

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

GRUJO

27.03.2023 17:32

Da nije osuđivati ili da se nevodi postupak protiv njega,takvog nema u vladajućim redovima. Sve go lopov I kriminalac

ODGOVORITE
Name

Borik NC

27.03.2023 20:06

Nek se prijave iz opozicije,tamo su sve postenjacine....

Name

Joja

27.03.2023 22:05

Direktor Vrhovac bivši Prijedorski poštar donio privatnu diplomu FABUS-a iz Širokog Brijega. I takvih privatnih diploma puna banka. Za rukovodioca filijale IRB u Bijeljina postavljena nipismena cura sa takodje nekim privatnim fakultetom, ali presudan momenat je izgled.

Name

Zorka ministarka

27.03.2023 17:35

Između redova, članska crvena knjižica obavezna. - Deder, naspi još ovu, pa odo u Agape...

ODGOVORITE
Name

Poskok

27.03.2023 18:27

Pa sta ce kad tamo rade polupismene ljudi,NP.u Bn. mali Marko Mastilo radi,momak jedva zavrsio i srednju samnom išao u razred. Nije curu imao do 30 smatrale ga budalom,samo mu fali to od doktora a i on zna da je ludo,eto takav retard radi

ODGOVORITE
Name

Vladimir sv.

27.03.2023 18:34

Baba Zorka i njena motorka,,samo nestu muljari.

ODGOVORITE
Name

modricanin

27.03.2023 18:38

Al zato neko "strucan" prima platu jos 7 godina po isteku mandata. Vjerovatno mu jos malo treba do penzije pa da ga ne diraju

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

27.03.2023 20:10

DIDIK NA SKUOU U SIMBORU IZRECITIVA BAJKU,SAMO STO SVI NISU POKLECALI,IZRUZI CIRAV SVIJET,PREZENTIVA NEKU JALOVU SILU,A BUDZET REOUBLIKE SROSKE IZBUSEN KO SVAJCARSKI SIR,CURI NA SVE STRANE,PA TREBAO JE DAVNO RAZMISLJATI I EKONIMSKI JACATI REPUBLIKU SRPSKU,TAD BI IMALA SNAGU I POSTOVANJE U SVIJETU,OVAKO ISIROMASENU I ZADUZENU MOZE UCJENJIVATI KO HOCE,MOZDA DIDIK MISLI STO JE IN LICNO I LJUDI OKO NJEGA BOGATI OA SE TO RACUNA DA MU SVI KLANJAJU.SIROMASNI,PONIZENI NARID JE META SVIH KESINARA OD AMERIKE DO KINE I RUSIJE.10 000 STUDENATA U INOSTRANSTVU STUDIRA,TAMO RADE I STUDIRAJU,KOD NAS PRESPAVALI GIDINE,OTISLI U GAEAZE ,KUPILI DIPLOME I SAD SU U VLADI I INSTITUCIJAMA DRZAVE.ZALOSNO.SAMO NAS MOGU PIVUCI NAZAD U PROVALIJU.IMAMO VISE KOJEKAKVIH SAVJETNIKA I VD DIREKTORA NEGO PEKARA.SVE KADAR DO KADRA.NEKA NAM JE BIG NA POMOCI.

Name

Ha Ha

27.03.2023 20:01

Živo me zanima ko je konstruisao ovo "arhitekstonsko čudo", mora da mu je inspiracija bio film "Rat Svjetova" sa onim vanzemaljskim skalamerijama ! Da Čovjek ne povjeruje, neki na sprdnji hapaju ogromnu lovu !

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

27.03.2023 20:04

Postavite Petra Ðokića. Suđen i presuđen. Umjesto u zatvor on na funkciju. Ili u najboljem slučaju književnika iz Prekaje Nikolu Špirića ogledalo obraza karaktera i poštenja koga su čak i Amerikanci stavili na crnu listu. Špirić kaže kako njemu zavide jer je obrazovan i svojim znanjem je stekao kapital. Ha ha... čudni su putevi Gospodnji.

ODGOVORITE
Name

Re

28.03.2023 08:44

Ima li ga majci neko hrabar da provjeri diplome ovim u IRB Bijeljina? Smije li iko ?