Божовић пита Владу: Шта ћете с нашим Универзитетом

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић обратио се данас надлежним институцијама Републике Српске допис у коме тражи одговор ко је процијенио оправданост пројекта отварања одјељења Факултета техничких наука из Новог Сада у Требињу како су то помпезно најавили предсједник Републике Милорад Додик и премијер Радован Вишковић прије два дана у Требињу.

Република Српска 24.03.2023 | 14:03
Божовић пита Владу: Шта ћете с нашим Универзитетом

Божовић пита шта је план надлежног министарства и Владе Републике Српске са Универзитетом у Источном Сарајеву и да ли је истина да Универзитет у Бањалуци и Факултет техничких наука Нови Сад отварају одјељење у Требињу и да ли је Универзитет у Источном Сарајеву дио овог пројекта.

Узимајући у обзир незавидан положај нашег универзитета, борбу са приватним факултетима, одлазак младих људи и константно расељавање Републике Српске, Божовић наводи да оправданост овог пројекта не постоји. 

"Док се ми као заједница боримо за сваког студента надлежно министарство и Влада РС планирају да студенте техничких наука усмјере у Требиње умјесто на већ постојеће техничке факултете у Источном Сарајеву, а пред врата тих истих факултета, у малу средину као што је Требиње, доведу факултет из другог града и државе", наводи Божовић.

На крају, али не и мање важно, каже Божовић, слушајући о импозантним пројектима које планирате, желим по ко зна који пут подсјетити руководство Републике Српске да Средњошколски центар „Источна Илиџа“ још увијек наставу изводи у војној касарни.

Допис начелника општине источна Илиџа достављен је Влади Републике Српске, Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и    информационо друштво, Граду Источно Сарајево, Универзитету у Источном Сарајеву и медијима.

(БН) Фото: Агенције 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Србо

24.03.2023 13:48

Шта кога брига за факултет, кад већина политичара и људи кои воде град мисле само на себе , увјек се исти људи годинама појављу и врте се на функцијама и кад не буде на функцији он се повуче и нема га нигдје или до пензије буде савјетник у неком министарству, већ сам неколико пута писао и наводио примјер Борислава Бојића кои је више од 20 година био на важним и добро плаћеним пословима захваљујући СДС од пре, борачке ,посланик у скупштини и у СА два мандата и кад је видио да неће бити кандидован ни за једну функцију издаје СДС и прелази код Додика и каже да се ослободио чизама од бетона откад је изашао из СДС и сад ужива у мин, као велики експерт за саобраћај и да ли по новом том закону ми грађанин можемо да тужимо јер су нас лагали и причали другу причу и замајавали обични народ да гласа за њега а тако и Нешић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна ли се шта

24.03.2023 14:50

Пошто ли ће бити доле дипломе?

Name

Гоги

24.03.2023 14:57

Ста це нама факултети кад код нас у Српцу Милорад Којиц постао посланик а купио неко лијево право на приватном Апеирону. Сва дјеца бивших са функција имају такве дипломе од Којића па надаље. Браћа Рачиц уништли нас Стирикард а сад лажу по Бањалуци.

Name

Јоја

24.03.2023 15:02

Сто це технички факултет кад Драшко Станивуковиц средњошлолац први човјек Бањалуке. Овдје требају приватни факултети да сви дебили купе диплому јер ма нормалном факултету не могу нити прву годину прогурат.

Name

Митар

24.03.2023 15:57

То је прича која ће трајати годину-двије као и сва друга обећања. Од тога свеједно неће бити ништа. Али изгледа помпезно

Name

Доста42

24.03.2023 13:52

Свака част Божовићу, кад остали из града Источно Сарајево ћуте. До кад више урушавање града, на уштрб лоше политике СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возац

24.03.2023 15:25

Свака ти је добра,супљи факултета има на претек да би дипломирале салтерусе и кафе куварице,цистацице и гузаре које боду слова једним прстом.Боље да се донесе закон о јавним куцама па да радимо по ЕУ правилима,било би посла за 3-4 хиљаде радница у првом кварталу и радника тј.доктора који надгледају здравствено стање,медецинског особља,секурити,домара,добављаца ,конобара,санкерица итд.радне снаге.Цирка око 10000 радника само Требиње(близина Дубровника,крузери затим ЦГ свима њима треба узети паре,какав факултет.....

Name

Ре

24.03.2023 15:43

Ово се дешава кад свако село зели да је универзитет, а моторке около шуму дјелу. Треба се уразумити видис да је циркус направљен како нас воде велики срби за Ливно интерес а малог знања и за мање стадо кокошки. И само да казем знам не исправљајте ме да је јато којкошки. А то сам цуо од наси МР са овакви фаxова

Name

УНИВЕРЗИТЕТ

24.03.2023 13:55

Може да отвори у свих седам општина Херцеговине ,наша дјеца неће студирати у тим виртуалним Додиковим универзитетима. Нека у Требињу акредитује факултет Туризма , на факултету за Менаџмент купи студенте по Ц.Гори као и на Академији Примијењених умјетности.Овај факултет може отворити за Мађаре. Све је јасно када је на кољена клекнуо у Билећи,а пљувао је по њој када је предсједник,,Никшићко пиво,, покрао пола -пола. Још није навео како ће се звати тај факултет, а зваће се ,,БОЖИДАР ВУЧУРЕВИЋ,, Шта је он све наобећавао Херцеговини јер га је референдум у Бијељини 19.03.23.тотално дезоријентисао . ЛАКО МУ ЈЕ ИМА ПАПИРЕ ВАЛИДНЕ ДА ЈЕ ЛУД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

24.03.2023 14:34

Будимир слијепо игра како водја свира, цуј у Требиње поред насег ЕТФ?! Раицевиц ово није дозвољавао зато је и скрајнут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

24.03.2023 14:45

Сто ти то питас кад не признајес Додика за преседника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.03.2023 17:32

Он је лазни председник.

Name

Ре

24.03.2023 18:01

Није Додику ни писао него институцијама.

Name

Милан

24.03.2023 17:11

Паметнији си кад ћутиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.03.2023 07:30

Ти си глуп и кад ћутиш и кад причаш.