Božović pita Vladu: Šta ćete s našim Univerzitetom

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović obratio se danas nadležnim institucijama Republike Srpske dopis u kome traži odgovor ko je procijenio opravdanost projekta otvaranja odjeljenja Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada u Trebinju kako su to pompezno najavili predsjednik Republike Milorad Dodik i premijer Radovan Višković prije dva dana u Trebinju.

Republika Srpska 24.03.2023 | 14:03
Božović pita Vladu: Šta ćete s našim Univerzitetom

Božović pita šta je plan nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srpske sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i da li je istina da Univerzitet u Banjaluci i Fakultet tehničkih nauka Novi Sad otvaraju odjeljenje u Trebinju i da li je Univerzitet u Istočnom Sarajevu dio ovog projekta.

Uzimajući u obzir nezavidan položaj našeg univerziteta, borbu sa privatnim fakultetima, odlazak mladih ljudi i konstantno raseljavanje Republike Srpske, Božović navodi da opravdanost ovog projekta ne postoji. 

"Dok se mi kao zajednica borimo za svakog studenta nadležno ministarstvo i Vlada RS planiraju da studente tehničkih nauka usmjere u Trebinje umjesto na već postojeće tehničke fakultete u Istočnom Sarajevu, a pred vrata tih istih fakulteta, u malu sredinu kao što je Trebinje, dovedu fakultet iz drugog grada i države", navodi Božović.

Na kraju, ali ne i manje važno, kaže Božović, slušajući o impozantnim projektima koje planirate, želim po ko zna koji put podsjetiti rukovodstvo Republike Srpske da Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ još uvijek nastavu izvodi u vojnoj kasarni.

Dopis načelnika opštine istočna Ilidža dostavljen je Vladi Republike Srpske, Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i    informaciono društvo, Gradu Istočno Sarajevo, Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i medijima.

(BN) Foto: Agencije 

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Србо

24.03.2023 13:48

Шта кога брига за факултет, кад већина политичара и људи кои воде град мисле само на себе , увјек се исти људи годинама појављу и врте се на функцијама и кад не буде на функцији он се повуче и нема га нигдје или до пензије буде савјетник у неком министарству, већ сам неколико пута писао и наводио примјер Борислава Бојића кои је више од 20 година био на важним и добро плаћеним пословима захваљујући СДС од пре, борачке ,посланик у скупштини и у СА два мандата и кад је видио да неће бити кандидован ни за једну функцију издаје СДС и прелази код Додика и каже да се ослободио чизама од бетона откад је изашао из СДС и сад ужива у мин, као велики експерт за саобраћај и да ли по новом том закону ми грађанин можемо да тужимо јер су нас лагали и причали другу причу и замајавали обични народ да гласа за њега а тако и Нешић.

ODGOVORITE
Name

Zna li se šta

24.03.2023 14:50

Pošto li će biti dole diplome?

Name

Gogi

24.03.2023 14:57

Sta ce nama fakulteti kad kod nas u Srpcu Milorad Kojic postao poslanik a kupio neko lijevo pravo na privatnom Apeironu. Sva djeca bivših sa funkcija imaju takve diplome od Kojića pa nadalje. Braća Račic uništli nas Stirikard a sad lažu po Banjaluci.

Name

Joja

24.03.2023 15:02

Sto ce tehnički fakultet kad Draško Stanivukovic srednjošlolac prvi čovjek Banjaluke. Ovdje trebaju privatni fakulteti da svi debili kupe diplomu jer ma normalnom fakultetu ne mogu niti prvu godinu progurat.

Name

Mitar

24.03.2023 15:57

To je priča koja će trajati godinu-dvije kao i sva druga obećanja. Od toga svejedno neće biti ništa. Ali izgleda pompezno

Name

Dosta42

24.03.2023 13:52

Svaka čast Božoviću, kad ostali iz grada Istočno Sarajevo ćute. Do kad više urušavanje grada, na uštrb loše politike SNSD.

ODGOVORITE
Name

Vozac

24.03.2023 15:25

Svaka ti je dobra,suplji fakulteta ima na pretek da bi diplomirale salteruse i kafe kuvarice,cistacice i guzare koje bodu slova jednim prstom.Bolje da se donese zakon o javnim kucama pa da radimo po EU pravilima,bilo bi posla za 3-4 hiljade radnica u prvom kvartalu i radnika tj.doktora koji nadgledaju zdravstveno stanje,medecinskog osoblja,sekuriti,domara,dobavljaca ,konobara,sankerica itd.radne snage.Cirka oko 10000 radnika samo Trebinje(blizina Dubrovnika,kruzeri zatim CG svima njima treba uzeti pare,kakav fakultet.....

Name

Re

24.03.2023 15:43

Ovo se dešava kad svako selo zeli da je univerzitet, a motorke okolo šumu djelu. Treba se urazumiti vidis da je cirkus napravljen kako nas vode veliki srbi za Livno interes a malog znanja i za manje stado kokoški. I samo da kazem znam ne ispravljajte me da je jato kojkoški. A to sam cuo od nasi MR sa ovakvi faxova

Name

UNIVERZITET

24.03.2023 13:55

Može da otvori u svih sedam opština Hercegovine ,naša djeca neće studirati u tim virtualnim Dodikovim univerzitetima. Neka u Trebinju akredituje fakultet Turizma , na fakultetu za Menadžment kupi studente po C.Gori kao i na Akademiji Primijenjenih umjetnosti.Ovaj fakultet može otvoriti za Mađare. Sve je jasno kada je na koljena kleknuo u Bileći,a pljuvao je po njoj kada je predsjednik,,Nikšićko pivo,, pokrao pola -pola. Još nije naveo kako će se zvati taj fakultet, a zvaće se ,,BOŽIDAR VUČUREVIĆ,, Šta je on sve naobećavao Hercegovini jer ga je referendum u Bijeljini 19.03.23.totalno dezorijentisao . LAKO MU JE IMA PAPIRE VALIDNE DA JE LUD.

ODGOVORITE
Name

Istok

24.03.2023 14:34

Budimir slijepo igra kako vodja svira, cuj u Trebinje pored naseg ETF?! Raicevic ovo nije dozvoljavao zato je i skrajnut!

ODGOVORITE
Name

Zizi

24.03.2023 14:45

Sto ti to pitas kad ne priznajes Dodika za presednika?

ODGOVORITE
Name

Re

24.03.2023 17:32

On je lazni predsednik.

Name

Re

24.03.2023 18:01

Nije Dodiku ni pisao nego institucijama.

Name

Milan

24.03.2023 17:11

Pametniji si kad ćutiš.

ODGOVORITE
Name

re

25.03.2023 07:30

Ti si glup i kad ćutiš i kad pričaš.