Депортација још једне особе из Бангладеша

Служба за послове са странцима извршила је данас поступак присилног удаљења једног држављана  Бангладеша који је незаконито боравио у Босни и Херцеговини, што је друго по реду присилно удаљење држављана Бангладеша које је Служба реализовала у овој седмици.  

Босна и Херцеговина 24.03.2023 | 11:53
Депортација још једне особе из Бангладеша

Активност присилног удаљења је реализована након успјешне сарадње Службе за послове са странцима са властима Бангладеша која се односила на поступке утврђивања идентитета и издавања путних докумената. 

Предметно лице је прије удаљења било смјештено под надзор у Имиграциони центар Службе за послове са странцима, а присилно удаљење је реализовано комерцијалним летом са Међународног аеродрома Сарајево.

Службеници обезбјеђења и пратње Службе за послове са странцима, држављанина Бангладеша пратиће до земље поријекла, гдје ће бити предат надлежним органима матичне државе. 

Процес повратка и реадмисије је важан елеменат свеобухватне имиграционе политике, те ће Служба за послове са странцима активности присилног удаљења ирегуларних миграната наставити и у наредном периоду. 

Континуираним провођењем овог поступка направљен је значајан искорак у супротстављању нерегуларним миграцијама и још једном је потврђена спремност и опредјељеност Службе за послове са странцима за што ефикасније управљање миграцијским процесима у БиХ, каже се у саопштењу.

(БН) Фото: Служба за послове са странцима 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Свашта

24.03.2023 12:10

Ови нису нормални.Потрошиће двадесет хиљада евра да врате тог јадника у Бангладеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

24.03.2023 17:42

Шта то тачно кошта 20000 евра?

Name

Истина и лаз

24.03.2023 14:11

Док ови у федерацији протјерују ове људе из Бангладеса Снсд-е и Додик их примају у Републику Србску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мула

24.03.2023 20:42

Унио им дрогу и сад марс назад…

ОДГОВОРИТЕ