Deportacija još jedne osobe iz Bangladeša

Služba za poslove sa strancima izvršila je danas postupak prisilnog udaljenja jednog državljana  Bangladeša koji je nezakonito boravio u Bosni i Hercegovini, što je drugo po redu prisilno udaljenje državljana Bangladeša koje je Služba realizovala u ovoj sedmici.  

Bosna i Hercegovina 24.03.2023 | 11:53
Deportacija još jedne osobe iz Bangladeša

Aktivnost prisilnog udaljenja je realizovana nakon uspješne saradnje Službe za poslove sa strancima sa vlastima Bangladeša koja se odnosila na postupke utvrđivanja identiteta i izdavanja putnih dokumenata. 

Predmetno lice je prije udaljenja bilo smješteno pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, a prisilno udaljenje je realizovano komercijalnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Službenici obezbjeđenja i pratnje Službe za poslove sa strancima, državljanina Bangladeša pratiće do zemlje porijekla, gdje će biti predat nadležnim organima matične države. 

Proces povratka i readmisije je važan elemenat sveobuhvatne imigracione politike, te će Služba za poslove sa strancima aktivnosti prisilnog udaljenja iregularnih migranata nastaviti i u narednom periodu. 

Kontinuiranim provođenjem ovog postupka napravljen je značajan iskorak u suprotstavljanju neregularnim migracijama i još jednom je potvrđena spremnost i opredjeljenost Službe za poslove sa strancima za što efikasnije upravljanje migracijskim procesima u BiH, kaže se u saopštenju.

(BN) Foto: Služba za poslove sa strancima 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Svašta

24.03.2023 12:10

Ovi nisu normalni.Potrošiće dvadeset hiljada evra da vrate tog jadnika u Bangladeš

ODGOVORITE
Name

Pitanje

24.03.2023 17:42

Šta to tačno košta 20000 evra?

Name

Istina i laz

24.03.2023 14:11

Dok ovi u federaciji protjeruju ove ljude iz Bangladesa Snsd-e i Dodik ih primaju u Republiku Srbsku.

ODGOVORITE
Name

Mula

24.03.2023 20:42

Unio im drogu i sad mars nazad…

ODGOVORITE