Студентска пракса у министарству грађевинарства

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је јуче уговор о студентској пракси у том министарству са 28 студената Београдског универзитета! Студенти који су добили ову шансу не крију задовољство, а како су нам рекли, надају се напретку и сталном запослењу ако се добро покажу!

Србија 21.03.2023 | 21:27
Студентска пракса у министарству грађевинарства

Прва група од 28 студената почела је јуче праксу у овом министарству, а током обављања праксе, коју ће признати Београдски универзитет, студенти ће радити у струци с менторима и примаће накнаду од 14.000 динара месечно.

Ресорни министар Горан Весић истакао је да ће пракса трајати три месеца, као и да ће бити обављана у три циклуса годишње.

- Ми желимо да некима од вас који се покажу добро понудимо после и посао, то нам је и план. Не значи да ћете се опростити од нас након три месеца праксе, ако желите да наставите да радите, ми ћемо бити спремни да нађемо начин како да наставите да радите с нама, јер нама требају млади људи. Ово је министарство које има веома комплексне пројекте. О томе сам причао и с премијерком - да изузмемо забрану запошљавања управо за студенте који завршавају факултет и који могу право с факултета да почну да раде - рекао је Весић и додао:

- Ово вам је добра основа за живот, ако хоћете да будете успешни, морате стално да учите и да се мењате. Важно је и да вам се пружи шанса и ја сам срећан што сам био у прилици да вам пружим шансу, јер су тако и мени неки људи пружили шансу.

Студенткиња Правног факултета Милица Ђурђевић (25) праксу ће обављати у Групи за ваздушни саобраћај при министарству.

- Мислим да је изузетно битно то што држава даје ову могућност студентима, јер ово је прилика нама младима да се докажемо, да можемо нешто да учинимо за ову државу и да заиста имамо квалитетан кадар који може да имплементира на прави начин политику коју власт спроводи. Поред тога имамо шансу да покажемо и да је наше образовање заиста квалитетно - рекла је Ђурђевићева за Курир.

Студенткиња Саобраћајног факултета Љубица Дабарчић (23) из Невесиња каже да је презадовољна шансом коју је добила:

- Значи ми за будућност, а надам се и за посао. На сајту факултета сам видела конкурс за праксу преко Центра за развој каријере и конкурисала сам. Добила сам позив за Инспекцијски надзор на путевима. Надам се и запослењу након праксе и даљем напредовању у каријери.

(Курир) 

Коментари / 0

Оставите коментар