Studentska praksa u ministarstvu građevinarstva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je juče ugovor o studentskoj praksi u tom ministarstvu sa 28 studenata Beogradskog univerziteta! Studenti koji su dobili ovu šansu ne kriju zadovoljstvo, a kako su nam rekli, nadaju se napretku i stalnom zaposlenju ako se dobro pokažu!

Srbija 21.03.2023 | 21:27
Studentska praksa u ministarstvu građevinarstva

Prva grupa od 28 studenata počela je juče praksu u ovom ministarstvu, a tokom obavljanja prakse, koju će priznati Beogradski univerzitet, studenti će raditi u struci s mentorima i primaće naknadu od 14.000 dinara mesečno.

Resorni ministar Goran Vesić istakao je da će praksa trajati tri meseca, kao i da će biti obavljana u tri ciklusa godišnje.

- Mi želimo da nekima od vas koji se pokažu dobro ponudimo posle i posao, to nam je i plan. Ne znači da ćete se oprostiti od nas nakon tri meseca prakse, ako želite da nastavite da radite, mi ćemo biti spremni da nađemo način kako da nastavite da radite s nama, jer nama trebaju mladi ljudi. Ovo je ministarstvo koje ima veoma kompleksne projekte. O tome sam pričao i s premijerkom - da izuzmemo zabranu zapošljavanja upravo za studente koji završavaju fakultet i koji mogu pravo s fakulteta da počnu da rade - rekao je Vesić i dodao:

- Ovo vam je dobra osnova za život, ako hoćete da budete uspešni, morate stalno da učite i da se menjate. Važno je i da vam se pruži šansa i ja sam srećan što sam bio u prilici da vam pružim šansu, jer su tako i meni neki ljudi pružili šansu.

Studentkinja Pravnog fakulteta Milica Đurđević (25) praksu će obavljati u Grupi za vazdušni saobraćaj pri ministarstvu.

- Mislim da je izuzetno bitno to što država daje ovu mogućnost studentima, jer ovo je prilika nama mladima da se dokažemo, da možemo nešto da učinimo za ovu državu i da zaista imamo kvalitetan kadar koji može da implementira na pravi način politiku koju vlast sprovodi. Pored toga imamo šansu da pokažemo i da je naše obrazovanje zaista kvalitetno - rekla je Đurđevićeva za Kurir.

Studentkinja Saobraćajnog fakulteta Ljubica Dabarčić (23) iz Nevesinja kaže da je prezadovoljna šansom koju je dobila:

- Znači mi za budućnost, a nadam se i za posao. Na sajtu fakulteta sam videla konkurs za praksu preko Centra za razvoj karijere i konkurisala sam. Dobila sam poziv za Inspekcijski nadzor na putevima. Nadam se i zaposlenju nakon prakse i daljem napredovanju u karijeri.

(Kurir) 

Komentari / 0

Ostavite komentar