Међународна акција „АТМ“: Ухапшено осам особа

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас су, у склопу међународне оперативне акције „АТМ“, на подручју Сарајева и Зенице реализовали претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на 14 локација.

Босна и Херцеговина 21.03.2023 | 17:35
Међународна акција „АТМ“: Ухапшено осам особа

Ухапшено је осам особа због постојања основа сумње да су починила кривична дјела „Организовани криминал“ и „Прање новца“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Ухапшени су спроведени у просторије СИПА-е, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета одређена количина пословне и банковне документације, рачунари као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Такође, путем банака извршена је и провјера рачуна и сефова осумњичених лица, којом приликом је извршена и привремена обустава трансакција у износу од 69.024,36 конвертибилних марака.

Међународна оперативна акција резултат је рада Заједничког истражног тима СИПА-е и Тужилаштва Босне и Специјалног тужилаштва Републике Словеније и Полиције Републике Словеније, саопштено је из СИПЕ.

(БН)  Фото:Архив

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Идемо

22.03.2023 03:26

Имал какви привафника из Бања Луке.?????Иоколице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идемо

22.03.2023 17:04

Хе хе прање Новца смијесни сте ,само на подручју Бања Луке и Градишке има 50 фирми које су опрале милуоне марака лажним фактурама,

ОДГОВОРИТЕ