Međunarodna akcija „ATM“: Uhapšeno osam osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu međunarodne operativne akcije „ATM“, na području Sarajeva i Zenice realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Bosna i Hercegovina 21.03.2023 | 17:35
Međunarodna akcija „ATM“: Uhapšeno osam osoba

Uhapšeno je osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Organizovani kriminal“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne i bankovne dokumentacije, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Takođe, putem banaka izvršena je i provjera računa i sefova osumnjičenih lica, kojom prilikom je izvršena i privremena obustava transakcija u iznosu od 69.024,36 konvertibilnih maraka.

Međunarodna operativna akcija rezultat je rada Zajedničkog istražnog tima SIPA-e i Tužilaštva Bosne i Specijalnog tužilaštva Republike Slovenije i Policije Republike Slovenije, saopšteno je iz SIPE.

(BN)  Foto:Arhiv

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Idemo

22.03.2023 03:26

Imal kakvi privafnika iz Banja Luke.?????Iokolice

ODGOVORITE
Name

Idemo

22.03.2023 17:04

He he pranje Novca smijesni ste ,samo na području Banja Luke i Gradiške ima 50 firmi koje su oprale miluone maraka lažnim fakturama,

ODGOVORITE