Истрага великих трансфера новца из Словеније у БиХ

У току је међународна акција "АТМ", коју спроводе припадници СИПА у БиХ и Словенији, а из Тужилаштва БиХ навели су да се ради се о предмету у којем се истражују велики трансфери новчаних средстава из Словеније у БиХ, за наводно и фиктивно реализоване послове у области грађевинарства, као и друге послове.

Босна и Херцеговина 21.03.2023 | 15:35
Истрага великих трансфера новца из Словеније у БиХ

Наводе да је више особа након тога новац поново трансферовало из БиХ у Словенију те је на тај начин стављан у легалне новчане токове.

"Припадници СИПА проводе више активности лишења слободе и претреса, на подручју Зенице и других градова, а које су усмјерене на откривање и кривично гоњење особа осумњичених за међународни организовани криминал и прање новца", наводе из Тужилаштва.

Додају да је истрага вођена у координацији са колегама из партнерских институција Словеније које су одређене истражне активности, које се односе на велики број претреса и лишења слободе, предузели на територији ове земље, чланице ЕУ.

"С обзиром да су истражне активности на терену још увијек у току, у овом тренутку Тужилаштво БиХ и партнерске институције не могу дати више информација или детаља", наводи се у саопштењу.

Из СИПА су рекли да у оквиру међународне акције "АТМ", коју спроводе у БиХ и Словенији започети су претреси на више од 70 локација те је планирано хапшење више од 50 особа осумњичених за организовани криминал и прање новца.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бијељина

21.03.2023 14:57

Заботавили сте споменити Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

агент

21.03.2023 16:34

ту су додигове трансакције са оним заставником ЈНА.

Name

Мирослав

21.03.2023 16:47

Бјељина, А сто Додика? Дејтонка је и тако, сва огрезла у корупцију и криминал, поњој се мувају домаци лопови, а у изобиљу је и станих лопина. Треба се само сетити оне ЕУ парламентарке како је мувала за лобирање, тако и код нас мувају сви ти страни изасланици и лобисти, али су застицени под кринком европљани демократе, као они нам показују прави пут.

Name

Јебај га

21.03.2023 15:05

Ма ја зна се ,тајкуни који послују са фирмама из Словеније и ктварају фиктивне фирме на НН лица ,жртвене јарце.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

21.03.2023 15:31

Слушам на скупштини Вукановића ,колико пара је остало иза Мићића а може се претпоставити и други начелници кои су дуго на власти а поготово ови што не подржавају СДС а на основу те странке годинама су на тој функцији и уопште се не укључују у активности СДС па и да помогну Љубиши а првенствено мислим на Цицка, Василија Перића а и Радовић се изгубио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нула бодова

21.03.2023 15:58

Па ста фирме из БиХ направили фактуре, наплатили и платили 10 % пореза, мислим да је то законски нормално. Све то закон омогуцава. Ови су тамо избјегли, али није то брига БХ власти. Али дизе се фрка као за Скy и Аном апликације па нигдје праве оптузнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја шта

21.03.2023 16:09

Требамо бринути јер су порез платили у БиХ а не у Словенији ...боже сачувај никад ништа нећемо научити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамно

22.03.2023 17:08

Ста вам је људи има те љуфе који на банковним рачунима нису дигли плату годинама имају по 200,000 км немају кредита а на будзету.

ОДГОВОРИТЕ