Istraga velikih transfera novca iz Slovenije u BiH

U toku je međunarodna akcija "ATM", koju sprovode pripadnici SIPA u BiH i Sloveniji, a iz Tužilaštva BiH naveli su da se radi se o predmetu u kojem se istražuju veliki transferi novčanih sredstava iz Slovenije u BiH, za navodno i fiktivno realizovane poslove u oblasti građevinarstva, kao i druge poslove.

Bosna i Hercegovina 21.03.2023 | 15:35
Istraga velikih transfera novca iz Slovenije u BiH

Navode da je više osoba nakon toga novac ponovo transferovalo iz BiH u Sloveniju te je na taj način stavljan u legalne novčane tokove.

"Pripadnici SIPA provode više aktivnosti lišenja slobode i pretresa, na području Zenice i drugih gradova, a koje su usmjerene na otkrivanje i krivično gonjenje osoba osumnjičenih za međunarodni organizovani kriminal i pranje novca", navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je istraga vođena u koordinaciji sa kolegama iz partnerskih institucija Slovenije koje su određene istražne aktivnosti, koje se odnose na veliki broj pretresa i lišenja slobode, preduzeli na teritoriji ove zemlje, članice EU.

"S obzirom da su istražne aktivnosti na terenu još uvijek u toku, u ovom trenutku Tužilaštvo BiH i partnerske institucije ne mogu dati više informacija ili detalja", navodi se u saopštenju.

Iz SIPA su rekli da u okviru međunarodne akcije "ATM", koju sprovode u BiH i Sloveniji započeti su pretresi na više od 70 lokacija te je planirano hapšenje više od 50 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i pranje novca.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bijeljina

21.03.2023 14:57

Zabotavili ste spomeniti Dodika.

ODGOVORITE
Name

agent

21.03.2023 16:34

tu su dodigove transakcije sa onim zastavnikom JNA.

Name

Miroslav

21.03.2023 16:47

Bjeljina, A sto Dodika? Dejtonka je i tako, sva ogrezla u korupciju i kriminal, ponjoj se muvaju domaci lopovi, a u izobilju je i stanih lopina. Treba se samo setiti one EU parlamentarke kako je muvala za lobiranje, tako i kod nas muvaju svi ti strani izaslanici i lobisti, ali su zasticeni pod krinkom evropljani demokrate, kao oni nam pokazuju pravi put.

Name

Jebaj ga

21.03.2023 15:05

Ma ja zna se ,tajkuni koji posluju sa firmama iz Slovenije i ktvaraju fiktivne firme na NN lica ,žrtvene jarce.....

ODGOVORITE
Name

Србо

21.03.2023 15:31

Слушам на скупштини Вукановића ,колико пара је остало иза Мићића а може се претпоставити и други начелници кои су дуго на власти а поготово ови што не подржавају СДС а на основу те странке годинама су на тој функцији и уопште се не укључују у активности СДС па и да помогну Љубиши а првенствено мислим на Цицка, Василија Перића а и Радовић се изгубио.

ODGOVORITE
Name

Nula bodova

21.03.2023 15:58

Pa sta firme iz BiH napravili fakture, naplatili i platili 10 % poreza, mislim da je to zakonski normalno. Sve to zakon omogucava. Ovi su tamo izbjegli, ali nije to briga BH vlasti. Ali dize se frka kao za Sky i Anom aplikacije pa nigdje prave optuznice.

ODGOVORITE
Name

Ja šta

21.03.2023 16:09

Trebamo brinuti jer su porez platili u BiH a ne u Sloveniji ...bože sačuvaj nikad ništa nećemo naučiti

ODGOVORITE
Name

Sramno

22.03.2023 17:08

Sta vam je ljudi ima te ljufe koji na bankovnim računima nisu digli platu godinama imaju po 200,000 km nemaju kredita a na budzetu.

ODGOVORITE