Вучић: Не служим се триковима за разлику од других

- Оно што сам рекао у Народној скупштини Републике Србије, што сам рекао њима у Охриду, њима у Бриселу и петорки у Београду, понављам свакога дана и ни за јоту се мој став није променио ни пред ким", рекао је Вучић је на конференцији за новинаре са италијанским министром спољних послова Антонијем Тајанијем поводом Форума за пословну и научну сарадњу Србије и Италије. 

Србија 21.03.2023 | 13:42
Вучић: Не служим се триковима за разлику од других

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се Србија никада није служила никаквим триковима и да ће имплеметирати оно што је, како је нагласио, рекла да ће да уради.

"То је моја порука онима који су говорили о томе. За разлику од свих њих ми се никада триковима не служимо. Оно што сам рекао у Народној скупштини Републике Србије, што сам рекао њима у Охриду, њима у Бриселу и петорки у Београду, понављам свакога дана и ни за јоту се мој став није променио ни пред ким", рекао је Вучић је на конференцији за новинаре са италијанским министром спољних послова Антонијем Тајанијем поводом Форума за пословну и научну сарадњу Србије и Италије. 

Одговарајући на питања новинара да ли ће Београд имплементирати оно што је договорено на састанку у Орхриду о нормализацији односа Београда и Приштине, председник је казао да је правно обавезујуће за Србију нешто на шта он стави потпис или печат или када се са тим вербално, осносно усмено сагласи. 

"И нико други не може да произведе правне последице за Републику Србију осим њеног председника и у појединим случајевима премијера или министра спољних послова", напоменуо је нВучић.

Додао је ће Србија радити на имплементацији свега што је, како је казао, "рекла да ће да ради". 

"Не мислим да ће Приштина да испуни оно што јој је једина обавеза, а то је да у складу са споразумима достигнутим у дијалогу формира Заједницу српских општина. Дакле, све што смо рекли да ћемо да радимо на имплентацији ми ћемо да урадимо. Оно што сам рекао да нећемо, то сам и данас поновио Антонију Тајанију, да не би било покварених и лажних тумачења и да видите да се уопште не плашим што говорим свима у лице потпуно исто. Замолио бих поједине министре из неких земаља да питају и канцелара (Немачке Олафа) Шолца и председника (Француске Емануела) Макрона јесам ли им то у лице рекао или не", рекао је Вучић. 

Поновио је да то за Србију подразумева да нема говора о чланству у Уједниненим нацијама за такозвано Косово, као ни организацијама, институцијама и агенцијама УН и да нема признања. 

"Све остало што значи стварно нормализацију односа, што значи нормалан однос између Срба и Албанаца, боље односе, без тензија и сукоба Србија је спремна да примењује и Србија ће да имплементира. А да ли ће неки други, то ћемо да видимо, па ћу ускоро да их питам ко се служио триковима, а ко није", нагласио је председник.

Истакао је да што се Србије тиче, она има своју реч и да њена реч нешто значи. 

"А плашим се да нечији потписи ни до данас нису значили ништа, јер да то није тако онда 10 година после потписивања споразума не бисмо и даље причали о ЗСО, као што причамо данас", рекао је Вучић. 

Додао је да му није лако да трпи "нејнедоговорније и најнеспособније типове у земљи који су уништили земљу". 

"То ћу оставити за неки друге дане, не желим у такве ствари да мешам наше госте. И добиће заслужен одговор. Као што не мислим да Србија треба да се повлачи и склања од било кога и да има нечега да се стиди, тако има много мање да се стиди оних најгорих у њој који би је уништили у року од пет минута и они ће добити свој прави политички одговор", поручио је Вучић. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Телеком кад кесира...

21.03.2023 13:04

Патолоски лазов. А и ви цете као и он остати записани у историји као бестидници који це свакога подрзати за саку марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

21.03.2023 13:05

Одрадјено је поприлицно за ово 10ак година (највисе од свих) Ако су присле црвене линије оцигледно да је онда то то Идемо даље - Следеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

21.03.2023 14:21

Добро би било да казете који су то други постовани Пресједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.03.2023 14:29

Бурле се служи триковима.

ОДГОВОРИТЕ