Vučić: Ne služim se trikovima za razliku od drugih

- Ono što sam rekao u Narodnoj skupštini Republike Srbije, što sam rekao njima u Ohridu, njima u Briselu i petorki u Beogradu, ponavljam svakoga dana i ni za jotu se moj stav nije promenio ni pred kim", rekao je Vučić je na konferenciji za novinare sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Antonijem Tajanijem povodom Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije. 

Srbija 21.03.2023 | 13:42
Vučić: Ne služim se trikovima za razliku od drugih

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija nikada nije služila nikakvim trikovima i da će implemetirati ono što je, kako je naglasio, rekla da će da uradi.

"To je moja poruka onima koji su govorili o tome. Za razliku od svih njih mi se nikada trikovima ne služimo. Ono što sam rekao u Narodnoj skupštini Republike Srbije, što sam rekao njima u Ohridu, njima u Briselu i petorki u Beogradu, ponavljam svakoga dana i ni za jotu se moj stav nije promenio ni pred kim", rekao je Vučić je na konferenciji za novinare sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Antonijem Tajanijem povodom Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije. 

Odgovarajući na pitanja novinara da li će Beograd implementirati ono što je dogovoreno na sastanku u Orhridu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, predsednik je kazao da je pravno obavezujuće za Srbiju nešto na šta on stavi potpis ili pečat ili kada se sa tim verbalno, osnosno usmeno saglasi. 

"I niko drugi ne može da proizvede pravne posledice za Republiku Srbiju osim njenog predsednika i u pojedinim slučajevima premijera ili ministra spoljnih poslova", napomenuo je nVučić.

Dodao je će Srbija raditi na implementaciji svega što je, kako je kazao, "rekla da će da radi". 

"Ne mislim da će Priština da ispuni ono što joj je jedina obaveza, a to je da u skladu sa sporazumima dostignutim u dijalogu formira Zajednicu srpskih opština. Dakle, sve što smo rekli da ćemo da radimo na implentaciji mi ćemo da uradimo. Ono što sam rekao da nećemo, to sam i danas ponovio Antoniju Tajaniju, da ne bi bilo pokvarenih i lažnih tumačenja i da vidite da se uopšte ne plašim što govorim svima u lice potpuno isto. Zamolio bih pojedine ministre iz nekih zemalja da pitaju i kancelara (Nemačke Olafa) Šolca i predsednika (Francuske Emanuela) Makrona jesam li im to u lice rekao ili ne", rekao je Vučić. 

Ponovio je da to za Srbiju podrazumeva da nema govora o članstvu u Ujedninenim nacijama za takozvano Kosovo, kao ni organizacijama, institucijama i agencijama UN i da nema priznanja. 

"Sve ostalo što znači stvarno normalizaciju odnosa, što znači normalan odnos između Srba i Albanaca, bolje odnose, bez tenzija i sukoba Srbija je spremna da primenjuje i Srbija će da implementira. A da li će neki drugi, to ćemo da vidimo, pa ću uskoro da ih pitam ko se služio trikovima, a ko nije", naglasio je predsednik.

Istakao je da što se Srbije tiče, ona ima svoju reč i da njena reč nešto znači. 

"A plašim se da nečiji potpisi ni do danas nisu značili ništa, jer da to nije tako onda 10 godina posle potpisivanja sporazuma ne bismo i dalje pričali o ZSO, kao što pričamo danas", rekao je Vučić. 

Dodao je da mu nije lako da trpi "nejnedogovornije i najnesposobnije tipove u zemlji koji su uništili zemlju". 

"To ću ostaviti za neki druge dane, ne želim u takve stvari da mešam naše goste. I dobiće zaslužen odgovor. Kao što ne mislim da Srbija treba da se povlači i sklanja od bilo koga i da ima nečega da se stidi, tako ima mnogo manje da se stidi onih najgorih u njoj koji bi je uništili u roku od pet minuta i oni će dobiti svoj pravi politički odgovor", poručio je Vučić. 

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Telekom kad kesira...

21.03.2023 13:04

Patoloski lazov. A i vi cete kao i on ostati zapisani u istoriji kao bestidnici koji ce svakoga podrzati za saku maraka.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

21.03.2023 13:05

Odradjeno je poprilicno za ovo 10ak godina (najvise od svih) Ako su prisle crvene linije ocigledno da je onda to to Idemo dalje - Sledeci

ODGOVORITE
Name

Nenad

21.03.2023 14:21

Dobro bi bilo da kazete koji su to drugi postovani Presjednice.

ODGOVORITE
Name

Boki

21.03.2023 14:29

Burle se služi trikovima.

ODGOVORITE