Утврђен приједлог буџета БиХ, Комшић био против

Предсједништво Босне и Херцеговине утврдило је на данашњој ванредној сједници Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2023. годину. За буџет су гласали предсједавајућа и члан Предсједништва Жељка Цвијановић и Денис Бећировић док је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић био против.

Босна и Херцеговина 20.03.2023 | 13:14
Утврђен приједлог буџета БиХ, Комшић био против

Како је Фени потврђено из Кабинета Комшића он је био против због повећања плата функционерима и због тога што овогодишњи буџет није предвидио средства за набавку опреме за Оружане снаге БиХ.

Наглашено је да Фискални оквир није предвидио могућност издвајања тих средстава која су неопходна Оружаним снагама БиХ. Неиздвајањем тих средстава угрожено је дјеловање Оружаних снага БиХ у наредном периоду, речено је у Кабинету.

Савјет министара БиХ је 15. марта једногласно утврдило буџет у форми нацрта који је Министарство финансија и трезора упутило Предсједништву БиХ, као овлаштеном предлагачу тог законског рјешења према Парламентарној скупштини БиХ, која у коначници усваја тај закон.

Укупни приходи, примици и финансирање институција БиХ у оквиру буџета за 2023. годину износе 1.315.400.000 КМ, што је повећање за 241,8 милиона КМ у односу на буџет институција БиХ за 2022. годину.

Предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто је раније изјавила да буџет предвиђа повећање основице са 535 КМ на 600 КМ за наредних девет мјесеци у 2023. години, те увећање регреса за годишњи одмор са 300 КМ на 450 КМ.

(Н1/Фена) Фото: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

20.03.2023 13:31

Је ли потегао витални национални интерес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2023 17:38

Поглуп си ти ово се зове и тебе сам ако ниси на дрзавним јаслам онда си лицемјеран

Name

СТАТИСТИЦАР

20.03.2023 14:00

СТА ЛИ ЗЕЉКА САД КАЗЕ О ОПОЗИВУ ГРАДОНАЦЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ.СЈЕЦАМО СЕ ОНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА СТАМПУ КАД ЗЕЉКА У БИЈЕЉИНИ ОДГУРУЈЕ ЉУБИСУ ПЕТРОВИЦА ,НЕ ДА МУ ДА ЗАВРСИ ИЗЛАГАЊЕ,ОН НИЈЕ ДОЗВОЛИО ДА ГА ПРЕКИНЕ,А ДИДИКА ЈЕ САМО ПОТСПСАО ПО РАМЕНУ И ДАО МУ ДО ЗНАЊА "ПОЛАКО ".И САД ИХ ЈЕ ПОМЕО КО ЦЕЛИЦНОМ МЕТЛОМ.РЕЗИМСКА ТЕЛЕВИЗИЈА РТРС СКИНУЛА СА ПОРТАЛА СВЕ ИЗВЈЕСТАЈЕ О ЈУЦЕРАСЊЕМ ОПОЗИВУ,НЕМА ВИСЕ ИНФОРМАЦИЈА,ДАМО ЈЕ И БОЈЕЉИНСКОМ ПРЕДСТАВНИСТВУ РТРС ДАНАС МОБИЛНО СТАЊЕ,ЗАСТО,ВЈЕРОВАТНО СЛЕДИ КРИТИКА.САД СЕ БИДИ КАКО СУ ПРОСЛИ ИЗБОРИ ПРОТЕКЛИХ ГОДИНА КАД ОПОЗИЦИЈА НИЈЕ ИМАЛА ДОВОЉНО ПОСМАТРАЦА ДА ПОКРИЈЕ СВА БИРАЦКА МЈЕСТА.XИВИО НАРОД СЕМБЕРИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ