Путин ће са Сијем разговарати о плану Кине за Украјину

- План који је Кина предложила за решавање сукоба у Украјини и теме које су у њему формулисане биц́е дотакнуте на овај или онај начин током састанка руског лидера Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Свијет 20.03.2023 | 10:42
Путин ће са Сијем разговарати о плану Кине за Украјину

„Несумниво, Украјина ц́е се наћи на дневном реду“, рекао је Песков новинарима, преноси лист Известија.

Песков је додао да ће председник Руске Федерације дати исцрпна објашњења, како би Си Ђинпинг из прве руке добио увид у то како руска страна види актуелну ситуацију.

На питање да ли би Кина могла да посредује између Москве и Вашингтона током сукоба у Украјини, портпарол Кремља је одговорио да за то не постоје никакви предуслови са стране САД.

„Видимо линију усмерену на спречавање успоравања борбених дејстава. И Вашингтон и Стејт департмент и Савет за безбедност САД говоре о томе отворено и званично“, рекао је Песков.

(Тањуг) Фото: : Схуттерстоцк.цом/ИД1974, архива

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Прњавор

20.03.2023 10:19

Ццццц,кинески"мировни план"односно путинов списак жеља неинтересује никог..да се зацементира тренутно стање,русси што контролишу,контролишу и даље,украјинци да се повуку у позадину и повуку тешко наоружање на,за руссе,безбедну удаљеност,док се русси не прегрупишу,довуку војску и набаве ново оружије..то није у интересу Украјине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2023 14:28

План Кине за Украјину. Па такав план има и Путин. Али нико Украјину не пита. То могу и ја.

Name

Корослав

20.03.2023 16:24

Мора питати попове ко ти је иза ледја.

Name

БОБ РОЦК

21.03.2023 07:48

А шта ћемо са планом Америке и Нато-пакта и ЕУ са Украјином?

ОДГОВОРИТЕ