Putin će sa Sijem razgovarati o planu Kine za Ukrajinu

- Plan koji je Kina predložila za rešavanje sukoba u Ukrajini i teme koje su u njemu formulisane biće dotaknute na ovaj ili onaj način tokom sastanka ruskog lidera Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Svijet 20.03.2023 | 10:42
Putin će sa Sijem razgovarati o planu Kine za Ukrajinu

„Nesumnivo, Ukrajina će se naći na dnevnom redu“, rekao je Peskov novinarima, prenosi list Izvestija.

Peskov je dodao da će predsednik Ruske Federacije dati iscrpna objašnjenja, kako bi Si Đinping iz prve ruke dobio uvid u to kako ruska strana vidi aktuelnu situaciju.

Na pitanje da li bi Kina mogla da posreduje između Moskve i Vašingtona tokom sukoba u Ukrajini, portparol Kremlja je odgovorio da za to ne postoje nikakvi preduslovi sa strane SAD.

„Vidimo liniju usmerenu na sprečavanje usporavanja borbenih dejstava. I Vašington i Stejt department i Savet za bezbednost SAD govore o tome otvoreno i zvanično“, rekao je Peskov.

(Tanjug) Foto: : Shutterstock.com/ID1974, arhiva

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

20.03.2023 10:19

Ccccc,kineski"mirovni plan"odnosno putinov spisak želja neinteresuje nikog..da se zacementira trenutno stanje,russi što kontrolišu,kontrolišu i dalje,ukrajinci da se povuku u pozadinu i povuku teško naoružanje na,za russe,bezbednu udaljenost,dok se russi ne pregrupišu,dovuku vojsku i nabave novo oružije..to nije u interesu Ukrajine

ODGOVORITE
Name

Re

20.03.2023 14:28

Plan Kine za Ukrajinu. Pa takav plan ima i Putin. Ali niko Ukrajinu ne pita. To mogu i ja.

Name

Koroslav

20.03.2023 16:24

Mora pitati popove ko ti je iza ledja.

Name

BOB ROCK

21.03.2023 07:48

A šta ćemo sa planom Amerike i Nato-pakta i EU sa Ukrajinom?

ODGOVORITE