Ове државне тајне открио нови бх. министар одбране

Хелезов разговор за ФАЦЕ телевизију подигао је много прашине у јавности.

Босна и Херцеговина 19.03.2023 | 09:45
Ове државне тајне открио нови бх. министар одбране

Министар одбране Босне и Херцеговине Зукан Хелез (СДП БиХ) гостовао је у суботу вече на ФАЦЕ телевизији код Сенада Хаџифејзовића и при томе изнио до сада непознате податке о политичким противницима, формирању власти, чак и регионалним кретањима и односима.

Хелезов разговор за ФАЦЕ телевизију подигао је много прашине у јавности.

Наиме, министар одбране БиХ је навео примјерице како предсједник Србије Александар Вучић планира "пустити низ воду" предсједника Републике Српске Милорада Додика и да се Вучић окреће Јелени Тривић из ПДП-а.

Хелез је изјавио како Вучић планира основати нову странку и како ће Јелена Тривић то исто учинити у Републици Српској и да ће Тривићкина странка бити кћерка странка новоформиране Вучићеве партије.

"Жељка Цвијановић је код Зорана Милановића лобирала да се то не деси и да се направи мост према Вучићу, али Вучић ради с јаким партнерима", рекао је Хелез да би након тога изазвао жестоку реакцију Милорада Додика.

Додик је у саопштењу демантовао Хелеза, казавши да има одличне односе са Вучићем.

Хелез се није ту зауставио, па је рекао да је бивши директор ОСА-е Осман Мехмедагић Осмица "злоупотијебио СКY апликацију гдје су упетљани мафијашки кланови који су трговали дрогом".

Најупечатљивји дио који је Хелез изнио у јавност је када је споменуо да Обавјештајно-сигурносна агенција (ОСА) није једина државна обавјештајна агенција!

"Није ОСА једина! Ми у Оружаним снагама имамо нашу обавјештајну војну службу!", изјавио је Хелез.

Потом га је Сенад Хаџифејзовић упитао да ли је ријеч о КОС-у? (Контраобавјештајна служба - какву је имала ЈНА о.па.)

"Имамо више стотина запослених који фантастично раде за нас, за државу!", јавно је изговорио Хелез.

Остаје питање како је могао у јавност износити овакве ексклузивне тајне обавјештајне податке.

За јавност у Босни и Херцеговини до сада није било познато да Оружане снаге Босне и Херцеговине имају своју обавјештајну службу, па се поставља питање како је Хелез могао ове ствари изјавити у јавном простору и то у приме тиме термину дневника.

Министар одбране БиХ наставио је са изношењем тајних података, па је тако казао и да је "СДА двојицу делегата возала у гепеку, па их је купила".

Потом је казао како је "требало срушити тројац Себија - Бакир - Осмица".

"Осмица је био проблем сам себи. Нема диплому, радио је само за једну странку, злоупотребљавао је државне ресурсе. Оно што је требало радити Тужилаштво БиХ, урадила је америчка администрација. Осмица је давно заслужио да буде смијењен са чела ОСА-е. Прије до министарстава нису долазиле информације из ОСА-е, а сад су почеле да се достављају. Осмица – Себија – Бакир је био троножац СДА и сада су изгубили ослонац", рекао је Хелез додавши како је потребно да СДА направи реорганизацију сада.

Након што се подигла велика прашина реаговао је предсједник Народа и Правде (НИП) Елмедин Конаковић који је почео бранити Зукана Хелеза.

Конаковић је рекао да не зна да ли је Хелез користио обавјештајне податке.

"Рекао је да има нека сазнања и сумњам да их је директно добио из агенције. Тако да то не могу ни афирмирсати, ни осуђивати. Озбиљан је политичар и одговара за своје поступке", казао је Конаковић, пише<стронг> СБ.

Зукан Хелез је члан СДП-а, која око себе окупља бошњачке странке и заједно са СНСД-ом и ХДЗ-ом чине власт на нивоу БиХ.

Хелез је похвалио и рад министра безбједности БиХ Ненада Нешића да ради у корист БиХ.

"Ненад Нешић на задњем Савјету министара БиХ имао је 20 тачака дневног реда све у корист БиХ. Он да је желио да ради против БиХ не би радио ово све", казао је Хелез,

(БН) Фото: Принтскрин

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Србо

19.03.2023 09:11

Нешић опозиционар са три прста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

19.03.2023 16:28

Куку леле... Сишли глупани, узјашили тупани...ето то је власт коју нам намонтира америцка амбасада. Хелезу, мајмуне америцки, ако је теби Ненад Несиц неко ко ради за интерес дрзаве ти си гори од њега 1000 пута!!!! Нецете јос дуго, кунем вам се!!! Скупа са СДА, СНСД, СДС, ПДП, СДПБиХ и свим другим говнима летите убрзо у 3 л.п.м

Name

Аа

19.03.2023 09:12

Ево како је убијена Република Српска. Све што је Хелез рекао зна се у тим круговима, и то ме можда новина за обичне грађане. Зато је МУП Републике Српске криминализиван и урушен скоро до темеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

19.03.2023 09:17

Људи не насједајте ово су Додикови спинови и свакодневне лажи које пласира УДБА.Лакташки лопов је пронашао нове коалиционе партнере а сви су они исти.Скретање пажње да се скрене са тешке економске ситуације,сталних поскупљења у Републици Српској,рата кредита које стижу на отплату,порасту и наставку пљачке буџата и народних пара од стране Додикове фамилије.Требао овоме говорити наредних десет дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.03.2023 11:58

Ал се ти излупета ко максим по дивизији, па ваљда би ова Хелезова прича требала бити на штету Додика а не у корист Додика.

Name

Ако

19.03.2023 09:19

Стари алкос и локални кабадахија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

19.03.2023 09:22

Лупа човјек к'о југ у тарабу..само он исправан и све зна. Гадно је тријежњење од свакодневног пијанчења.Почнеш умишљати да си врло битан а ниси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ду

19.03.2023 09:31

Саме лажи, и безакоње, мучење воде бескорисно, с намером

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.03.2023 09:32

Јос једна прица о свадји Срба измедју себе. Као он нам прица поверљиве прице. Све је то смисљена прица, да би се у Дејтонки нанела стета Србима. Па ко верује нека верује, у трацарење из Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

19.03.2023 09:33

Свакаквих ликова код нас на власти. Шта све човјек исприча да не поверујеш. И као тајне одао. Па све и једна војска у свијету има обавјештајну службу. Нарочито код нас гдје још увијек владају кадрови ДБ Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

19.03.2023 09:37

Тако је то кад србољубци владају на телевизији и влади. Само причају о Србима = колико их мрзе. То није мржња него љубав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

19.03.2023 14:05

Не владају србољупци,већ среброљупци.

Name

Милан

19.03.2023 10:04

Па што то онда Вучић није урадио прије пар мјесеци ако је хтио и тада на изборима није дао подршку Тривићки већ сад мора чекати још пуне 4 године да Додику истекне мандат! Ова прича је зато више успаванка за лаку ноћ политикама у Сарајеву које не могу да поднесу препознатљивост Републике Српске и јаке фигуре која представља Републику Српску а то је Милорад Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

19.03.2023 10:43

Е,магаре јаке фигуре које лазу,краду и расељавају.

Name

лила

19.03.2023 11:53

Миле јак представник РСа ???. Ти си с интелигенцијом на ви. Миле злоупотребљава институције за своје приватне планове, док народ нестаје. Колико ти је још комшија испод 60 год. старости остало у селу?

Name

Бања Лука

19.03.2023 14:07

Препознатљивост по чему? Сиромаштву,непотизму,корупцији? Које јаке личности? Можда по габаритима,по интелекту свакако не.

Name

Милан

19.03.2023 10:48

Ово је најтајновитија тајна од свих тајни за коју смо могли помислити да ће бити објелодањена! Ахахахахахахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Нидје" везе

19.03.2023 11:06

Са везом.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан

19.03.2023 11:15

Е сад нек се Додикпоказе и казни Хелека са 100 000 Марака ако су измишљотине шта је на причао о њему.

ОДГОВОРИТЕ