Охрид: Маратонски разговори, очекује се обраћање

Завршен први део трилатералног састанка председника Александра Вучића и Аљбина Куртија са европским посредницима. После паузе, разговори су настављени.

Србија 18.03.2023 | 19:43
Охрид: Маратонски разговори, очекује се обраћање

У Охриду је данас почео трилатерални састанак предсједника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са званичницима Европске уније - високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепом Борелом и специјалним представником за дијалог Мирославом Лајчаком.

Састанку су претходили одвојени билатерални сусрети Вучића и Куртија Борељом и Лајчаком.

"Након интензивне шатл дипломатије између Београда и Приштине, са председником Србије и Аљбином Куртијем разговараћемо о имплементацији анекса - саставном делу Споразума на путу нормализације односа", написао је Борељ на Твитеру.

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ обратиће се медијима после данашње рунде дијалога Београда и Приштине у Охриду и обавестити их о резултату разговора, али неће одговарати на питања, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано.

Он је рекао да се ради о "уобичајеној пракси", каква се спроводила после сваке рунде дијалога у Бриселу.

Стано је изјавио да не зна када ће данашњи састанци бити завршени.

(Тањуг/ фото:  Инстаграм/будуцностсрбијеав)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

19.03.2023 07:07

Е србијо земљо ста си доцекала да са непријатељима водис разговоре о отимању земље Прекинути под хитно разговоре ко су они да нама наредјују

ОДГОВОРИТЕ