Охрид: Вучић на састанку са Борељом и Лајчаком

Охриду се данас одржава састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Вијести 18.03.2023 | 10:50
Охрид: Вучић на састанку са Борељом и Лајчаком

У Охриду се одржава састанак европског комесара за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем. Потом ће уследити разговори и са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем, а затим и трилатерални разговори. На позив европског шефа дипломатије, у Охриду се разговара о споразуму о имплементацији европског предлога.

Почео састанак Вучића са Борељом и Лајчаком

У Охриду почео састанак председника Србије Александра Вучића, високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

Борељ: Очи ЕУ и Западног Балкана данас упрте у Охрид

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је да су очи ЕУ и Западног Балкана данас упрте у Охрид.

"Након интензивне шатл дипломатије између Београда и Приштине, са председником Србије и Аљбином Куртијем разговараћемо о имплементацији анекса - саставном делу Споразума на путу нормализације односа", написао је Борељ на Твитеру.

Вучић се састао са Ковачевским

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Охриду, где ће бити одржан састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, са председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

 

"Захвалио сам пријатељу Димитру Ковачевском на томе што, као добар домаћин, жели да допринесе конструктивном наставку дијалога", написао је Вучић на Инстаграм налогу.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Александар Вучић (@будуцностсрбијеав)

Ковачевски се претходно састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, као и са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

(РТС/Б92) Фото: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

УН-1244

18.03.2023 09:35

Косово је Србија - нека се гости нецим поцасте па онда разлаз!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

18.03.2023 09:39

Знамо, неће ништа потписати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.03.2023 12:33

Да ли је то паметно за народ? Или власт годинам чува фотеље на тој теми