Ohrid: Vučić na sastanku sa Boreljom i Lajčakom

Ohridu se danas održava sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Vijesti 18.03.2023 | 10:50
Ohrid: Vučić na sastanku sa Boreljom i Lajčakom

U Ohridu se održava sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Potom će uslediti razgovori i sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, a zatim i trilateralni razgovori. Na poziv evropskog šefa diplomatije, u Ohridu se razgovara o sporazumu o implementaciji evropskog predloga.

Počeo sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom

U Ohridu počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Borelj: Oči EU i Zapadnog Balkana danas uprte u Ohrid

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da su oči EU i Zapadnog Balkana danas uprte u Ohrid.

"Nakon intenzivne šatl diplomatije između Beograda i Prištine, sa predsednikom Srbije i Aljbinom Kurtijem razgovaraćemo o implementaciji aneksa - sastavnom delu Sporazuma na putu normalizacije odnosa", napisao je Borelj na Tviteru.

Vučić se sastao sa Kovačevskim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Ohridu, gde će biti održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

 

"Zahvalio sam prijatelju Dimitru Kovačevskom na tome što, kao dobar domaćin, želi da doprinese konstruktivnom nastavku dijaloga", napisao je Vučić na Instagram nalogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kovačevski se prethodno sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, kao i sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

(RTS/B92) Foto: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

UN-1244

18.03.2023 09:35

Kosovo je Srbija - neka se gosti necim pocaste pa onda razlaz!

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

18.03.2023 09:39

Znamo, neće ništa potpisati

ODGOVORITE
Name

Re

18.03.2023 12:33

Da li je to pametno za narod? Ili vlast godinam čuva fotelje na toj temi