Кина први пут од 2020. отвара своје границе за туристе

Кина је саопштила да ће отворити своје границе за стране туристе први пут у три године од избијања пандемије ЦОВИД-19 тако што ће обновити издавање свих врста виза од сриједе.

Свијет 14.03.2023 | 07:44
Кина први пут од 2020. отвара своје границе за туристе

Укидање ове посљедње мјере прекограничне контроле уведене ради заштите од ЦОВИД-19 долази након што су власти прошлог мјесеца прогласиле побједу над недавним порастом вируса.

Постицај туристичког сектора требао би помоћи у оживљавању привреде вриједне 17 билиона долара које је прошле године забиљежило једну од најспоријих стопа раста у готово пола вијека.

Подручја у Кини за која прије пандемије нису биле потребне визе вратиће се на безвизни улазак, сопштило је у уторак министарство спољних послова. То ће укључивати ​​ туристички Хаинан и бродове за крстарење који пролазе кроз шангајску луку.

Министарство је такође саопштило да ће у Кину моћи ући и странци који имају визе издане прије 28. марта 2020. године, а које су још у року важења.

(Клиx) Фото: Хецтор РЕТАМАЛ / АФП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

14.03.2023 06:52

Прогласили побједу над вирусом.Аааааахахаха,ма да,нема вируса висе зато сто се о њему не писе,и зато сто не тестирате.А да сте ове зиме тестирали ове који су имали грипу,сви би били позитивну на корону.Али,јбг,није досло наредјење одозго.Ста реци,него-ДЕБИЛИ

ОДГОВОРИТЕ