Општина Шамац на удару тужби одборника СНСД

"Упркос чињеници да Општина Шамац у последњих шест година редовно исплаћује одборничке накнаде, четири опозициона одборника из редова СНСД-а у скупштинском сазиву 2020-2024. година, упутили су чак 21 тужбу према општини Шамац", саопштено је из ове општине.

Република Српска 13.03.2023 | 14:16
Општина Шамац на удару тужби одборника СНСД

Парадоксално, како кажу, разлог наведених тужби, јесте кашњење у исплати одборничких накнада ка свим одборницима Скупштине општине Шамац, а које је настало у мандату бившег начелника Саве Минића.

„У моменту преузимања власти, наслијеђена су огромна дуговања, по основу правоснажних судских пресуда,кредитних обавеза као и обавеза по основу одборничких накнада.

У међувремену, одговорним понашањем, успјели смо да буџет општине Шамац стабилизујемо и самим тим редовно, сваки мјесец исплаћујемо одборничке накнаде.  

Одборници као изабрани представници од стране народа, треба да раде у интересу грађана у остваривању општег интереса, самим тим да не стварају непотребне трошкове, а у овом случају својим тужбама  то чине у виду немалих износа адвокатских услуга и судских такси, чији износ је скоро у висини одборничке накнаде.“ – изјавио је  Симо Варадиновић, предсједник Скупштине општине Шамац.

„Да одборници СНСД-а и на други начин опструишу рад локалног парламента, говори податак да истих четворо одборника СНСД-а у актуелном скупштинском сазиву нису упутили ниједан амндман на приједлоге скупштинских одлука и такође, једини нису прихватили електорнски начин достављања скупштинског материјала, него се њима и даље материјал доставља у штампаном облику, што за Општину Шамац представља додатан трошак.

Овом приликом још једном позивам одборнике да својим радом допринесу што конструктивнијем функционисању Скупштине “-изјавио је Симо Варадиновић, предсједник Скупштине општине Шамац.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

13.03.2023 13:34

Ако су неактиван,обуставити им исплату додатка. Види се да су готовани црвене секте навикли да ништа нераде а да примају плату. Стока проклета. Такви су сви на челу им са оном проклетињом Додиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.03.2023 15:38

Под хитно укинути посланицке накнада. Људи раде и имају плате.

Name

Мајдан

13.03.2023 13:45

Угљевик нема те проблеме, јер нема опозиције сви одборници пузе око мафијаша Василије Перића и чекају свој дио буџетског колача

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

13.03.2023 13:50

Само дјеца сестрићи кумићи и наравно Драшкић са Баком на изборе а стрикан то неће ни замјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

13.03.2023 14:57

Доиста РСне треба никаквог вањског агресора довољно је ово што имамо унутра

Name

Ре

13.03.2023 17:33

Недо бог да се зарати ја мислим да неби висе насо борца ни добровољца ни са златом да га тразис.народ је сит лази и подвала.

Name

Уф

13.03.2023 14:58

Они из СНСД на локалном нивоу у Шамцу се још нису опаметили? Да су они из локалног СНСД у Шамцу били паметни не би у Шамцу 2016.године слетио СНСД и вратио се СДС. Био је истина у Шамцу 2008.године слетио наслијеђени послијератни СДС и побиједио СНСД. СНСД је био у Шамцу кад је била поплава 2014.године и кад се Шамац чистио и обнављао послије поплаве. Али нисам знао како су и од чега 2000.године направљени базени у Шамцу нити ко је и шта је била НБС компанија. Тек послије локалних избора 2016.године је изашло на видјело какве дужничке лудости је правио СНСД у Шамцу. А тадашњи начелник општине Шамац је сада министар у влади Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1958

13.03.2023 16:41

Све власти у Шамцу су се такмичилеко ће више да упропасти привреду.

Name

ХММ

13.03.2023 15:00

Тај Саво изгледа ништа није плаћао никоме? Само дугови остали. А што се тиче ових готована, онда општина треба поднијети тужбу против Саве Минића за несавјестан рад док је био начелник, јер је неисплаћивањем накнада починио штету коју ови сада наплаћују. Па, нека туже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдар

13.03.2023 16:59

Бити Одборник треба бити част а не начим додатног богацења. Укинути било какву накнаду. Ко хоце нека се кандидује и ради дзабе у интерес народа. Како ја знам све и један Одборник у Опстини Шамац је запослен вецина на Будзету или Приватни Бизнис. Медју њима има најмање два Милионера. Марко ХДЗ је без посла али има ХВО Мировину. И Дјурдјевиц ради илегално као савјетник код бивсе Предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

13.03.2023 19:41

Слажем се. 50 марака по сједници скупштине и ћао., ко оће оће, ко неће неће. Тада би се политиком бавили само они који су амбициозни, а не они који су интересџије... Али мене интересује, како поједине фирме отпуштају радника са посла, радници туже и губе спорове, а ови тужакају због туђих грешака и изгледа добију на суду.

Name

М

13.03.2023 20:29

Зашто укинути, кандидујте се и освојите мандат, зарадите паушал ал радите квалитетно у скупштини у корист градјане. Треба укинути ЛАЖНЕ субвенције и остала измишљена ДАВАЊА ухљебима.