Opština Šamac na udaru tužbi odbornika SNSD

"Uprkos činjenici da Opština Šamac u poslednjih šest godina redovno isplaćuje odborničke naknade, četiri opoziciona odbornika iz redova SNSD-a u skupštinskom sazivu 2020-2024. godina, uputili su čak 21 tužbu prema opštini Šamac", saopšteno je iz ove opštine.

Republika Srpska 13.03.2023 | 14:16
Opština Šamac na udaru tužbi odbornika SNSD

Paradoksalno, kako kažu, razlog navedenih tužbi, jeste kašnjenje u isplati odborničkih naknada ka svim odbornicima Skupštine opštine Šamac, a koje je nastalo u mandatu bivšeg načelnika Save Minića.

„U momentu preuzimanja vlasti, naslijeđena su ogromna dugovanja, po osnovu pravosnažnih sudskih presuda,kreditnih obaveza kao i obaveza po osnovu odborničkih naknada.

U međuvremenu, odgovornim ponašanjem, uspjeli smo da budžet opštine Šamac stabilizujemo i samim tim redovno, svaki mjesec isplaćujemo odborničke naknade.  

Odbornici kao izabrani predstavnici od strane naroda, treba da rade u interesu građana u ostvarivanju opšteg interesa, samim tim da ne stvaraju nepotrebne troškove, a u ovom slučaju svojim tužbama  to čine u vidu nemalih iznosa advokatskih usluga i sudskih taksi, čiji iznos je skoro u visini odborničke naknade.“ – izjavio je  Simo Varadinović, predsjednik Skupštine opštine Šamac.

„Da odbornici SNSD-a i na drugi način opstruišu rad lokalnog parlamenta, govori podatak da istih četvoro odbornika SNSD-a u aktuelnom skupštinskom sazivu nisu uputili nijedan amndman na prijedloge skupštinskih odluka i takođe, jedini nisu prihvatili elektornski način dostavljanja skupštinskog materijala, nego se njima i dalje materijal dostavlja u štampanom obliku, što za Opštinu Šamac predstavlja dodatan trošak.

Ovom prilikom još jednom pozivam odbornike da svojim radom doprinesu što konstruktivnijem funkcionisanju Skupštine “-izjavio je Simo Varadinović, predsjednik Skupštine opštine Šamac.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

GRUJO

13.03.2023 13:34

Ako su neaktivan,obustaviti im isplatu dodatka. Vidi se da su gotovani crvene sekte navikli da ništa nerade a da primaju platu. Stoka prokleta. Takvi su svi na čelu im sa onom prokletinjom Dodikom

ODGOVORITE
Name

Borac

13.03.2023 15:38

Pod hitno ukinuti poslanicke naknada. Ljudi rade i imaju plate.

Name

Majdan

13.03.2023 13:45

Ugljevik nema te probleme, jer nema opozicije svi odbornici puze oko mafijaša Vasilije Perića i čekaju svoj dio budžetskog kolača

ODGOVORITE
Name

Србо

13.03.2023 13:50

Само дјеца сестрићи кумићи и наравно Драшкић са Баком на изборе а стрикан то неће ни замјерити.

ODGOVORITE
Name

Tatar

13.03.2023 14:57

Doista RSne treba nikakvog vanjskog agresora dovoljno je ovo što imamo unutra

Name

Re

13.03.2023 17:33

Nedo bog da se zarati ja mislim da nebi vise naso borca ni dobrovoljca ni sa zlatom da ga trazis.narod je sit lazi i podvala.

Name

Uf

13.03.2023 14:58

Oni iz SNSD na lokalnom nivou u Šamcu se još nisu opametili? Da su oni iz lokalnog SNSD u Šamcu bili pametni ne bi u Šamcu 2016.godine sletio SNSD i vratio se SDS. Bio je istina u Šamcu 2008.godine sletio naslijeđeni poslijeratni SDS i pobijedio SNSD. SNSD je bio u Šamcu kad je bila poplava 2014.godine i kad se Šamac čistio i obnavljao poslije poplave. Ali nisam znao kako su i od čega 2000.godine napravljeni bazeni u Šamcu niti ko je i šta je bila NBS kompanija. Tek poslije lokalnih izbora 2016.godine je izašlo na vidjelo kakve dužničke ludosti je pravio SNSD u Šamcu. A tadašnji načelnik opštine Šamac je sada ministar u vladi Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

1958

13.03.2023 16:41

Sve vlasti u Šamcu su se takmičileko će više da upropasti privredu.

Name

HMM

13.03.2023 15:00

Taj Savo izgleda ništa nije plaćao nikome? Samo dugovi ostali. A što se tiče ovih gotovana, onda opština treba podnijeti tužbu protiv Save Minića za nesavjestan rad dok je bio načelnik, jer je neisplaćivanjem naknada počinio štetu koju ovi sada naplaćuju. Pa, neka tuže.

ODGOVORITE
Name

Brdar

13.03.2023 16:59

Biti Odbornik treba biti čast a ne načim dodatnog bogacenja. Ukinuti bilo kakvu naknadu. Ko hoce neka se kandiduje i radi dzabe u interes naroda. Kako ja znam sve i jedan Odbornik u Opstini Šamac je zaposlen vecina na Budzetu ili Privatni Biznis. Medju njima ima najmanje dva Milionera. Marko HDZ je bez posla ali ima HVO Mirovinu. I Djurdjevic radi ilegalno kao savjetnik kod bivse Predsjednice.

ODGOVORITE
Name

Idealno

13.03.2023 19:41

Slažem se. 50 maraka po sjednici skupštine i ćao., ko oće oće, ko neće neće. Tada bi se politikom bavili samo oni koji su ambiciozni, a ne oni koji su interesdžije... Ali mene interesuje, kako pojedine firme otpuštaju radnika sa posla, radnici tuže i gube sporove, a ovi tužakaju zbog tuđih grešaka i izgleda dobiju na sudu.

Name

M

13.03.2023 20:29

Zašto ukinuti, kandidujte se i osvojite mandat, zaradite paušal al radite kvalitetno u skupštini u korist gradjane. Treba ukinuti LAŽNE subvencije i ostala izmišljena DAVANJA uhljebima.