Премијер Словеније стигао у званичну посјету БиХ

Предсједник Владе Републике Словеније Роберт Голоб који борави у службеној посјети Босни и Херцеговини, свечано је дочекан на платоу испред Зграде институција БиХ. Ово је његова прва званична посјета иностранству након што је у јуну прошле године преузео дужност премијера. 

Босна и Херцеговина 13.03.2023 | 10:40
Премијер Словеније стигао у званичну посјету БиХ

Голоб ће се данас састати са предсједавајућом Савјета министара БиХ Борјаном Кришто, а затим ће састанак одржати делегације Савјета министара БиХ и Владе Словеније.

Такође, планирани су и састанци са члановима Предсједништва БиХ, али и званичницима из Представничког и Дома народа Парламентарне скуштине БиХ.

Поводом посјете предсједника Владе Словеније, огласили су се и из Амбасаде ове земље у БиХ. У саопштењу се наводи да је Босна и Херцеговина највећи појединачни прималац развојне помоћи из Републике Словеније и важан економски партнер. 

"Економски односи између двије земље су добри. Више од 100 компанија с већинским словеначким капиталом обезбјеђује радна мјеста за више од 15 000 грађана Босне и Херцеговине. Те компаније су међу најважнијим извозницима и позитивно доприносе макроекономској ситуацији у земљи",  навели су из Амбасаде Словеније.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РЕ

13.03.2023 10:01

Добар је он господин Словенске државе за напаћени народ БиХ ,код данашњи хаос криминалаца на власти у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

13.03.2023 10:42

Фино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

13.03.2023 11:22

Велик је то министар као и пахор ЈАДО ЈАДНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

13.03.2023 11:57

Смије ли неко питати Словеначког премијера да ли се стиди што су Словенци без објаве рата, на бруталан начин побили 66 ненаоружаних младих војника ЈНА само да би створили своју државу коју им нико није ни спорио.

ОДГОВОРИТЕ