Premijer Slovenije stigao u zvaničnu posjetu BiH

Predsjednik Vlade Republike Slovenije Robert Golob koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, svečano je dočekan na platou ispred Zgrade institucija BiH. Ovo je njegova prva zvanična posjeta inostranstvu nakon što je u junu prošle godine preuzeo dužnost premijera. 

Bosna i Hercegovina 13.03.2023 | 10:40
Premijer Slovenije stigao u zvaničnu posjetu BiH

Golob će se danas sastati sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto, a zatim će sastanak održati delegacije Savjeta ministara BiH i Vlade Slovenije.

Takođe, planirani su i sastanci sa članovima Predsjedništva BiH, ali i zvaničnicima iz Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skuštine BiH.

Povodom posjete predsjednika Vlade Slovenije, oglasili su se i iz Ambasade ove zemlje u BiH. U saopštenju se navodi da je Bosna i Hercegovina najveći pojedinačni primalac razvojne pomoći iz Republike Slovenije i važan ekonomski partner. 

"Ekonomski odnosi između dvije zemlje su dobri. Više od 100 kompanija s većinskim slovenačkim kapitalom obezbjeđuje radna mjesta za više od 15 000 građana Bosne i Hercegovine. Te kompanije su među najvažnijim izvoznicima i pozitivno doprinose makroekonomskoj situaciji u zemlji",  naveli su iz Ambasade Slovenije.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RE

13.03.2023 10:01

Dobar je on gospodin Slovenske države za napaćeni narod BiH ,kod današnji haos kriminalaca na vlasti u BiH.

ODGOVORITE
Name

Ok

13.03.2023 10:42

Fino!

ODGOVORITE
Name

Panjik

13.03.2023 11:22

Velik je to ministar kao i pahor JADO JADNI

ODGOVORITE
Name

Petar

13.03.2023 11:57

Smije li neko pitati Slovenačkog premijera da li se stidi što su Slovenci bez objave rata, na brutalan način pobili 66 nenaoružanih mladih vojnika JNA samo da bi stvorili svoju državu koju im niko nije ni sporio.

ODGOVORITE